Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU haluaa pankkien myyntimiehet kuriin

STT

Euroopan unionin finanssivalvoja Esma haluaa antaa pankeille ja sijoitusyhtiöille ensi kevääseen aikaa lopettaa käytännöt, jotka rohkaisevat myymään asiakkaiden kannalta sopimattomia sijoitustuotteita.

Esman mukaan viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana EU:ssa on ollut lukuisia skandaaleja, kun sijoittajille on myyty heidän etunsa kannalta vääränlaisia sijoitustuotteita. Pääsyynä ovat olleet myyntihenkilökunnalle asetetut taloudelliset kannustimet, jotka eivät kannusta ottamaan asiakkaiden etua huomioon.

EU:n markkinavalvoja haluaa, että uudet ohjeet sijoittajien suojelemiseksi tulisivat voimaan ensi vuoden toisella neljänneksellä. Asia menee kuitenkin ensin julkiselle lausuntokierrokselle, jonka on määrä päättyä joulukuussa.

EU:n laajuisten sääntöjen laatiminen on osa unionin pyrkimystä laajentaa toimivaltaansa finanssisektorin valvonnassa. Tähän saakka valvonta on ollut kansallisten viranomaisten tehtävänä.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut