Katainen protestoi markkinoiden Espanja-linjaa vastaan

Pääministeri Jyrki Katainen on tänään Madridissa. Roni Rekomaa

STT

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) arvostelee rahoitusmarkkinoita siitä, että ne eivät ole noteeranneet Espanjan toteuttamia mittavia talousuudistuksia ja budjettivajeen paikkauksia, vaan maan lainakorot ovat pysyneet korkeina.

Katainen tapasi tänään Madridissa Espanjan pääministerin Mariano Rajoyn. Pääministerit keskustelivat ennen muuta euroalueen vakaudesta ja Euroopan talous- ja rahaliiton kehittämisestä.

- Minusta tilanne Espanjan suhteen ei ole reilu. Espanjan hallituksen päättäväisiä toimia ei arvioida markkinoilla oikealla tavalla, Katainen sanoi pääministerien yhteisessä tiedotustilaisuudessa.

Kataisen mukaan Rajoyn hallitus on toteuttanut oikean suuntaisia uudistuksia, ja maan kilpailukyky on parantanut selvästi.

- Ymmärrän erittäin hyvin, että monessa eurooppalaisessa maassa kansalaiset kokevat epäreiluutta siitä, että mitä hyvänsä maassa tehdään talouden tasapainottamiseksi, niin mikään ei tunnu riittävän.

Katainen sanoi uskovansa, että Espanjan talouskasvu lähtee vauhdilla eteenpäin, kunhan rahoitusmarkkinoilla vallitseva paniikkitunnelma saadaan hälvenemään.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut