Eikö niille mikään riitä?

Tuomo

Kauppakadun alkupään muuttaminen kävelykaduksi oli virhe. Kaupungin keskusta oli kiistatta viihtyisämpi ilman hälisevälle ihmismassalle pyhitettyä parveiluvyöhykettä. Terassit ja kahvilatkin mahtuvat lähiöihin, jotta keskustasta saadaan käytännöllinen läpikulkupaikka työpaikan ja kodin välille. Muutoinkaan kevyen liikenteen suosiminen ei voi jatkua nykymitassa. Pyöräilijät vievät jo aivan liikaa tilaa Seminaarinkadun pyöräkaistoineen ja loputtomine pyörätelineineen. Nykyisetkään telineet eivät tunnu pyöräilijöille riittävän, joten viisainta olisi poistaa nykyisetkin hökötykset ja panna piste iänikuiselle pyörävouhotukselle.

Kaupunkia on pyritty pilaamaan monella muullakin humpuukin keinolla. On pöyristyttävää, että kaikenlaisten marginaalitapahtumien perään kitistään joka suunnasta. Miksi kaupungin pitäisi tarjota mahdollisuuksia järjestää kaiken maailman hulabaloota? Eivätkö napakymppi ja saksalaiset poliisisarjat lauantaisin telkkarista enää riitä, kuvittelevatko nämä hihhulit olevansa jotenkin parempia kuin muut ihmiset kulttuurihienosteluineen?

On perin merkillistä, että monet opiskelijat kuvittelevat nykyisin olevansa jollain tapaa hyödyksi työnantajille, vaikkei kourassa ole vielä minkään sortin tutkintoa. Tutkinnot kertovat osaamisesta, joten vailla tutkintoa oleva opiskelija on työelämässä käytännössä hyödytön. Sitä paitsi opiskeluaikahan on nimenomaan opiskelua varten, työharjoittelu taas käytännössä yhtä tyhjän kanssa. Työelämässä tarvittavat taidot,kun tulevat samassa kirjekuoressa tutkintotodistuksen kanssa. Eikä niitä vastavalmistuneitakaan kannata Jyväskylään töihin houkutella, onhan meillä veronmaksajia jo vaikka muille jakaa.

Kaikkien näiden epäkohtien ylitse nousee silti näiden nykypäivän opiskelijanulikoiden röyhkeys. Haaveilevat mokomat jo paikoista kaupunginvaltuustossa! Voitte arvata, että tavoitteet ovat suorastaan vastenmielisiä, kaiken huippuna väite Jyväskylästä opiskelijan kotina. Opiskelijat ovat täällä vain läpikulkumatkalla, menkööt muualle perustamaan perheitä ja viihtymään! Mitäpä moiset keltanokat kaupunkilaisten tarpeista voisivat ymmärtää? Onneksi kuitenkin edellisissäkin vaaleissa tarvittiin luentosalillisen verran äänestäjiä valituksi tulemiseen. 154 ääntä, ei kai vaivaisesta 20 000 korkeakouluopiskelijasta edes löydy niin montaa äänestäjää?

Katsokaapa itse, mitä hölynpölyä ovat mokomat kehdanneet nettisivuillaankin julkaista osoitteessa www.jyy.fi.

Kirjoittaja on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen vastuualueinaan kunta- ja sosiaalipolitiikka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.