Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Big Wave Riders – Life Less Ordinary

Aki Lehti

Montakohan arviota voi aloittaa kehumalla reilun vuoden ajan pystyssä olleen suomalaisen Soliti-lafkan pääjehun Nick Trianin pettämätöntä vainua löytää kiinnostavia ja omaperäisen kuuloisia indie-bändejä? Omalla kohdallani lupaan tämän olevan viimeinen kerta.

Viime vuonna loistavan ep:n julkaissut Big Wave Riders onnistuu ilahduttavasti myös täyspitkällään. Bändin soundia on melko mahdotonta tunkea mihinkään valmiiseen kategoriaan. Kaikuja kuuluu vanhemmasta brittirockista, mutta vaikutteita tuntuu tulevan vähän kaikkialta. Vaikka orkesteri pelaa hyvin pitkälle loppuun asti mietittyillä soundeilla, niin pääosaan nousevat kuitenkin hyvät sävellykset. Kaiutetulla tunnelmaa luovalla äänimaisemalla maalaileva bändi hukkuisi helposti pelkäksi taustamusiikiksi ilman kunnon biisejä. Big Wave Ridersin ei tarvitse turhaan metelöidä, synkistellä tai edes hirveästi rokata, hyvät melodiat riittävät. Helisevät kitarat ja koskettimet nousevat monessa biisissä pääosiin ja lopputuloksena on samanaikaisesti mukavan haikean melankolinen olo ja positiivinen fiilis.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut