The Amazing Spider-Man

Johannes Valkola

The Amazing Spider-Man on vauhdikas toimintaseikkailupeli, joka onnistuu tärkeimmässä tarkoituksessaan. Se asettaa Hämähäkkimiehen yli-inhimilliset kyvyt pelikokemuksen keskiöön ja välittää siten pelaajalle antoisan tunteen voittamattomalla supersankarilla pelaamisesta.

Peli sijoittuu sekä suoraviivaisiin sisätiloihin että Manhattanin saarelle, jossa saa liikkua vapaasti ja suorittaa sivutehtäviä. Tapahtumat kertovat paraikaa valkokankailla pyörivän elokuvan jälkeisestä ajasta.

Jaksot ulkona betoniviidakossa ovat huippukohtia. Silloin pelattavuus näyttäytyy parhaassa valossa, kun flengataan seitit viuhuen pilvenpiirtäjästä toiseen huimalla ketteryydellä. Aihepiirin faneille tämä mukaansatempaava sarjakuvatunnelma on namia.

Mutta parannettavaakin jää. Innoton tarina, toistuva rakenne, pienet bugit sekä paikoin epäselvät kamerakulmat nousevat selkeimmin pintaan.

Puutteineenkin The Amazing Spider-Man osoittaa, kuinka suurta arvostusta sarjakuvalisenssit nauttivat juuri nyt: megaleffan kylkeen ei ole väännetty hätiköityä rahastusta, vaan sisältöön on paneuduttu asiaankuuluvalla ajatuksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.