Amazing Alex

Jarmo Pitkänen

Suomalaisen pelitalo Rovion Angry Birds on menestynyt loistavasti. Muutaman vuoden jatkunut supersuosio on herättänyt pelkoja, osataanko Espoossa menestyä myös lintulaudan ulkopuolella.

Amazing Alex on Rovion uutukainen, joka saapui markkinoilla viime viikolla. Angry Birdsin tapaan sitä kaupataan älypuhelimien latauspelinä edulliseen hintaan. Pelin myynti on alkanut vilkkaana, mutta lintuilmiön toistuminen vaatii markkinointiosastolta täydellistä onnistumista.

Omaperäisyys ei ole Rovion valtti: pelimekaniikaltaan Amazing Alex on suora kopio 1990-luvun hittipeli The Incredible Machinesta. Tutun idean hyväksikäyttäminen ei kuitenkaan tee pelistä huonoa: ongelmien ratkominen tarjoaa viihdettä pitkään.

Pelaajan tarkoituksena on erilaisten ketjureaktioiden avulla suorittaa annettuja tehtäviä. Apuna käytetään esimerkiksi putkia, jousia ja naruja. Erilaisia pulmia riittää ratkottavaksi yli sata kappaletta.

Teknisesti peli on laadukas: sormiohjaus toimii hyvin ja grafiikka on kaunista. Kokonaisuutena Amazing Alex on viihdyttävä pulmapeli, joka osoittaa ettei Rovion Angry Birds -menestys ollut sattumaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.