London 2012 – The Official Video Game of the Olympic Games

Marko Ahonen

Lontoon olympialaisiin liittyy tietenkin myös virallinen peli. Nasevasti nimetty London 2012 The Official Video Game of the Olympic Games tarjoaa pelattavaksi yli 30 olympialajia. Osa niistä pyrkii realismiin, osa on tehty lähinnä biletystä varten. Peli tukee sekä Move- että Kinect-liikkeentunnistusta.

Kaikki olympialaisiin osallistuvia maita ei ole valittavissa, mutta 36:lla pärjää ihan hyvin. Oikeita urheilijoita ei mukana ole, mikä on käytännön syistä ymmärrettävää.

Pelaaminen hoituu eri tavalla lajista riippuen. Näpytä niin kovaa kuin pystyt -ohjaustyyli on onneksi historiaa. Hiki tosin tulee niissäkin lajeissa, joissa nappia hakataan tasaiseen tahtiin, ei liian nopeasti eikä liian hitaasti.

Karsinnoista pääsee lähi kohtuullisen helposti, mutta kultamitali vaatii oikeasti harjoittelua. Moninpeli on itsestäänselvyys, ja tulokset menevät myös nettiin. Tekninen toteutus on pätevää työtä.

Ihan vain urheilupelinä London 2012 on keskinkertainen. Olympiatunnelma on kuitenkin saatu mukaan aika hyvin, mistä tulee lisäpisteitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.