Kari "Napakymppi" Salmelainen palaa taas syksyllä ruutuun

Keuruulla Kari Salmelainen muistetaan seurakunnan työntekijänä, suurelle yleisölle hän on tuttu Napakymppi-ohjelmasta. Kuva vuosituhannen alusta. Mauri Ratilainen

Seppo Pänkäläinen

Televisiosta erittäin tuttu Kari "Napakymppi" Salmelainen tekee paluun ruutuun. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään come back perinteisille tv-kanaville. Kotimaisten kanavien ikärasismiin suivaantunut Salmelainen on tehnyt puolisonsa, ohjaaja Sirpa Teräksen kanssa verkkoon oman tv-ohjelman Seniorisenssit, joka palaa ruutuun syksyllä. Siinä Salmelainen jatkaa sitä, minkä juuri hän parhaiten Suomessa osaa: seniori-ikäisten naittamista.

Ohjelmaan ilmoittaudutaan verkossa (www.senioritv.fi) ja sen jälkeen onkin edessä laivaristeily, jolla hieman varttuneempi ihminen voi löytää itselleen seuraa – Salmelaisen avustuksella.

–Kun naama ei näy televisiossa, puhelin ei soi yhtä usein kuin aiemmin. Mutta tehdään sitä, mitä pystyy, Salmelainen kertoi viikolla Laukaassa golfpelireissullaan.

–Kun verkkoon saa 50000–60000 kävijää tasaisesti, kyllä ne ilmoittajatkin alkavat sivusta kiinnostua, Salmelainen sanoo seniori-tv:stään.

Muutoin Salmelainen käyttää aikansa kesämökin kunnostamiseen sekä syksyllä taas senssiristeilyihin, joista joka toinen viikko suunnataan Tukholmaan, joka toinen Tallinnaan.

Lisäksi miestä työllistävat yrityskeikats ekä tv-dokumentti, joka kertaalleen jo tuli myytyä Ylelle.

–Sitten tulivat nämä Yleisradion uudistukset ja uudet johtajat ja sain kuulla, että vanhat sopimukset eivät päde, Salmelainen kertoo.

Vanhempi väki Keuruulla muistaa Salmelaisen kaupungin seurakunnan työntekijänä, joka piristi keuruulaisten elämää. Nykyisin Salmelaisella ei Keuruulle enää juuri kytköksiä ole, mutta sieltä hän aikaan Isolle Kirkolle lähti.

–Kerran oltiin bändikeikalla Jyväskylässä Laajavuoressa ja sillä keikalla tässä vieläkin ollaan, Kari Salmelainen muisteli viikolla aikaansa Keski-Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.