Päivän valinnat 14.7.

Vankilasta vapautunut Ali (Jorma Tommila) ihastuu Inkaan (Maria Järvenhelmi). Yle Teema klo 21.00.

Marko Ahonen

Yle Teema klo 21.00

Kesäkinossa nähdään näin lauantaisin kotimaisia tavalla tai toisella merkittäviä elokuvia. Täksi illaksi valittuja Suolaista ja makeaa (1995) ja Back Luck Lovea (2000) yhdistää kolme asiaa: miesten ja naisen erot, rakkaus ja Helsinki.

Kaisa Rastimon ohjaama Suolaista ja makeaa on romanttinen komedia Annasta (Päivi Akonpelto), joka kovasti kaipaa elämäänsä miestä. Juhannusyönä Anna tapaa, kenties, elämänsä miehen Laurin (Petri Hanttu). Tyylitellystä ja liioitellusta elokuvasta puuttuu elämä.

Jos Suolaista ja makeaa tuoksuu pinkiltä hattaralta, Olli Saarelan Back Luck Lovessa haisee asfaltti ja vanha viina. Pikkurikollinen Ali (Jorma Tommila) viisastuu ja rauhoittuu neljän vankilavuoden aikana. Ali etsii elämäänsä uutta merkitystä ja kaipaa anteeksiantoa. Vanhoista kuvioista ja kavereista on kuitenkin vaikea päästä eroon. Ali kohtaa myös kiinnostavan naisen, Inkan (Maria Järvenhelmi).

TV1 klo 21.00

Suorassa lähetyksessä Seinäjoen Tangomarkkinoilta valitaan Suomeen Tangokuninkaallinen vuosimallia 2012. Ohjelman juontavat Piia Pasanen ja Mikko ”Peltsi” Peltola. Orkesteria johtaa Mika Toivanen.

Suuri kysymys kuuluu, montako tangokuninkaallista Suomeen mahtuu? Tangokuningas on valittu vuodesta 1985 alkaen ja -kuningatar vuodesta 1987. Vuonna 2009 käytäntö muuttui, ja sen jälkeen on valittu vain yksi Tangokuninkaallinen. Jos oikein laskin, yhteensä Tangokuninkaallisia on valittu tasan 50.

JIM klo 18.05

Kokki ja maailmanmatkaaja Anthony Bourdain vierailee tänään minilomallaan Miamissa. Ohjelmassa vieraillaan muun muassa Miami Vicen maisemissa, ja Bourdain ottaa tatuoinnin. Ruoka on kuitenkin pääasia, varsinkin katuruoka.

Bourdain vieraili jonkin aikaa sitten Suomessa suomalaisten Facebook-kampanjan ansiosta. Ohjelma on USA:ssa jo nähty, ja JIM esittää jakson syksyllä. Jos ette malta odottaa sinne saakka, kannattaa mennä YouTubeen ja pistää hakusanoiksi ”Bourdain” ja ”Finland”. Varoitus: Ohjelman Suomi ei ole urbaanisti sykkivä IT-maa, vaan paremminkin synkkä ja outo paikka. Saunassa käydään, makkaraa syödään ja veri lentää kupatessa.

Anthony Bourdain on monipuolinen mies. Äskettäin törmäsin hänen käsikirjoittamaan sarjakuva-albumiin. Mies on julkaissut myös ainakin kolme fiktiivistä romaania ruoka- ja matkakirjojen lisäksi.

Yle Teema klo 20.00

Tunnelma nousee kattoon Radion sinfoniaorkesterin puupuhaltajien ja cornojen Iloisessa työpajassa. RSO:n monimuotoinen, aktiivinen ja laaja kamarimusiikkitoiminta on myös muusikoiden intohimo. Samalla kamarimusiikin soittaminen edistää vivahteikasta ja virtuoosista orkesterikulttuuria.

Illan kausikorttikonsertin aloittaa Usko Meriläisen Mouvements circulaires en douceur, huilulle sävelletty keveästi liihotteleva teos. Se on soitinnettu neljälle huilistille, joiden soittimina ovat huiluperheen kaikki jäsenet, myös harvinainen kontrabassohuilu.

Viihteelliset serenadit kuuluivat W. A. Mozartin sävellysohjelmaan Salzburgissa mutta harvemmin Wienissä. Puhallinserenadi Yömusiikkia syntyi kuitenkin Wienissä vuonna 1782, ja se poikkeaa monin tavoin lajinsa edustajista. Konsertti on taltioitu Temppeliaukion kirkossa 5. maaliskuuta 2010.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut