Mikko Herranen suivaantui: levy jaettiin nettiin

Eriikka Hienola

Mikko Herrasen debyyttilevyn lataaminen YouTubeen on suututtanut itse artistin. Herrasen debyyttilevy Kylmä Maailma julkaistiin 20. kesäkuuta.

– Joku "tosifani" on laittanut levyni kokonaan YouTubeen, mies kirjoittaa Facebookissaan.

– Pyysin Universalia ottamaan yhteyttä ylläpitoon, että poistaisivat sen, yksityishenkilöt eivät kuulemma tällaisia peliliikkeitä voi tehdä.

Herranen ihmettelee, etteivätkö ihmiset ajattele artistia lainkaan.

– Eikö kukaan tajua, että nämä "fanitusteot" syövät artistin jo valmiiksi olemattoman kapeaa leipää? Ei tää ala kuulkaas oo mikään rahasampo, mies tuskailee Facebook-sivullaan.

– Uusia levyjä ei tule, jos katsotaan, ettei edellisenkään tekeminen kannattanut, tai jos tulee, ne tehdään pennillä huonosti jonkun frendin enon makuuhuoneen nurkassa. Mielelläni ottaisin itsekin vastaan jotain korvausta työstä, jonka tekemiseen olen uhrannut tuhansia työtunteja... Vai onko edelleen vallalla käsitys, jonka mukaan musiikinteko on vain mukava harrastus? Herranen kirjoittaa.

Herranen myös lisää ostamansa fanittamiensa artistien levyt ja usein myös keikalta paidankin.

– Jo siksi, että tiedän sen olevan "se pieni panos", jonka itse todella voin antaa näiden ihmisten hyväksi, että saisin kuulle heiltä uutta tuotantoa myös jatkossa.

Lopussa Herranen vertaa tilannetta siihen, että ihmiset joisivat baareissa omia juomiaan tai kävisivät lainaamassa parturista saksia, että voivat itse leikata hiuksensa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut