CSR Racing

Jarmo Pitkänen

Mobiilipelit ovat synnyttäneet uudet markkinat, joissa perinteiset liiketoimintalogiikat ovat heittäneet häränpyllyä. Perinteisesti hinnoitelluilla peleillä ei mobiilissa pärjää: siitä pitävät huolen tiukka kilpailu sekä muutaman euron hintaisten vaihtoehtojen runsas tarjonta.

Pelintekijöille uudet markkinat ovat luoneet kannattavuushaasteita. NaturalMotion Gamesin CSR Racing yrittää hankkia elantonsa hyödyntämällä freemium-mallia: Applen iOS-laitteille tehty peli on ilmainen, mutta lisäominaisuudet – kuten autot – maksavat rahaa.

CSR Racing heittää pelaajan kiihdytyskisojen mielenkiintoiseen maailmaan. Yksinkertainen pelimekaniikka ja lyhyet kisat sopivat loistavasti mobiililaitteille: pelaajan tehtävänä on painaa kaasua ja hoitaa vaihtaminen mahdollisimman sulavasti. Simppelin mekaniikan vuoksi oppimiskynnys on matala, mutta mestariksi nousu vaatii harjoittelua.

Teknisesti peli on laadukas tekele. Pelituntuma on kohdallaan sekä ulkoasu ja äänimaailma kunnossa. Maittavan idean vuoksi CSR Racing on nautinnollinen mobiilipeli, josta riittää taukohupia pitkäksi aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.