Tiistain 3.7. elokuvat

Jamie Lee Curtis ja Mark Harmon. Perjantai on pahin. Liv klo 21.00.

Kari Angeria

Komediaa Perjantai on pahin (Freaky Friday, 2003) on haukuttu kriitikoiden toimesta kliseiseksi ja arvattavaksi. Edellisiä ei käy kiistäminen, mutta filmi on siitä huolimatta hauska ja huomattavasti keskiverto hömppäkomediaa parempi. Kriitikoiden arvosteluista huolimatta elokuva oli myös jättimenestys. 26 miljoonan dollarin budjetilla tehtiin 160 miljoonaa dollaria riihikuivaa.

Iso syy menestymiseen on hyvissä näyttelijöissä, jotka nostavat elokuvan lentoon. Teini-ikäinen tytär (Lindsay Lohan) ja äiti (Jamie Lee Curtis) ovat jatkuvasti riidoissa. Eräänä aamuna äiti herääkin tyttärenä ja tytär äitinä.

Tadaa. Tässä se tulee. Elokuva, joka keräsi ensimmäisenä suomalaisena miljoona katsojaa. Sanotaan tästä elokuvasta nykyään mitä tahansa, niin katsojat (tästäkin) filmistä aikanaan pitivät.

Juoni ei poikkea muista perinteisistä suomalaisista elokuvista mitenkään. Siltalan kartanon uusi pehtoori panee talon kuntoon ja saa emännän sydämen sykkimään. Valentin Vaala ohjaa teoksen perusvarmasti.

Paljastan salaisuuden. Jokaisen televisiokriitikon unelma on arvostella todella huono elokuva joskus yhdellä sanalla. Se sana on sama kuin mitä tulee ihmisen takapuolesta. Harmittavasti olen ehtinyt jo kirjoittaa 29 sanaa, joten se on nyt myöhäistä. Sanotaan se kuitenkin näin: The Hard Corps (2006) on umpisurkea.

Jos haluatte rankaista itseänne jostakin syystä, niin sitokaa kroppanne tv-tuoliin, virittäkää tulitikuilla silmät auki ja katsokaa kokonaan. En vastaa seurauksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.