Sanoma lykkää ratkaisua HS-tabloidista

STT

Sanoman hallitus on ottanut aikalisän Helsingin Sanomien siirtämisestä tabloidimuotoon. Asiasta oli määrä päättää eilen, mutta hallitus on päättänyt pyytää lisäselvityksiä, kertoo Helsingin Sanomat verkkosivullaan.

Helsingin Sanomat julkisti tabloidihankkeensa helmikuussa. Tarkoitus on ollut, että lehti muuttuisi tabloidiksi vuodenvaihteessa. Valmistelutyö jatkuu päätöksen lykkääntymisestä huolimatta.

Päätoimittaja Mikael Pentikäisen mukaan päätös siirtymisestä tabloidiin pitää tehdä viimeistään elokuussa, jos muutos halutaan panna toimeen vuodenvaihteessa. Pentikäisen mukaan valtaosa lehden lukijoista ja mainostajista on suhtautunut suunniteltuun muutokseen myönteisesti.

Samalla Sanoma ilmoitti muutoksista Helsingin Sanomien johtojärjestelmään. Pentikäisen rinnalle nimitetään liiketoimintajohtaja, jonka vastuulle tulee HS:n ja Sanoma Kaupunkilehtien tulosjohtaminen.

Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soinin mukaan taustalla ovat talouden epävarmuus ja median murros, jotka ovat vaikuttaneet Helsingin Sanomien tuloksentekokykyyn.

Sanoma on Suomen Tietotoimiston suurin omistaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut