Päivän valinnat 25.5.

MTV3 klo 21.00

Sairaalasarjat ja poliisisarjat ovat tv-ohjelmistollisesti sukua toisilleen. Kumpikin tyylilaji on tuttu, yleinen ja suosittu. Silti yhdestä ihan kivalta vaikuttavasta tyylilajin edustajasta tulee hitti ja toisesta floppi. Sairaaladraamauutuus Mercyn sairaala (Mercy) näyttää omasta mielestäni oikein sujuvalta tv-viihteeltä. Silti amerikkalaisille riitti yksi esityskausi.

Sarjassa seurataan hoitajien elämää New Jerseyn Mercy-sairaalassa. Sairaanhoitaja Veronica Callahan (Taylor Schilling) on hyvä työssään, eikä pienistä hätkähdä. Nyt hän palaa töihin Mercyyn Irakin-komennuksen jälkeen. Sota on jättänyt naiseen jälkensä.

Veronica joutuu pelattuaan muun muassa punnitsemaan parisuhteensa uudelleen. Sairaalaan saapuva uusi kiehtova lääkäri Chris Sands (James Tupper) ei Veronican parisuhdepulmia ainakaan yksinkertaista.

Ehkä Mercyn sairaala oli sittenkin liian tavanomainen menestyäkseen. Se että pääroolissa ovat tällä kertaa sairaanhoitajat, ei vielä ole tarpeeksi omaperäistä.

AVA klo 15.35

Brittiläinen reality-sarja Sinkkuäitien talossa saa jatkoa. Sarjaan Sinkkuvanhempien talossa (Young Mum’s and Dad’s Mansion) ottaa osaa viiden yksinhuoltajaäidin lisäksi viisi yksinhuoltajaisää. Koko porukka muuttaa kuukauden ajaksi Somersetissa sijaitsevaan kartanoon.

On helppo nähdä sielun silmin, miten amerikkalaiset pilaisivat tämän formaatin sensaatiohakuisuudella ja riita- ja itkupornolla. Sinkkuvanhempien talossa keskittyy siihen, miten ihmisten yhteistyö sujuu. Jotkut sarjan yksinhuoltajamiehistä eivät ole koskaan asuneet yhdessä naisen kanssa, paitsi äitinsä.

Tietenkin ihmissuhdedraama kuuluu sekin kuvioihin. Meillä kaikilla on omat elämänkokemuksesta johtuvat taakkamme. Aloitusjaksossa ryhmänjohtaja Simone on pettynyt koko miessukupuoleen.

Yle Radio 1 klo 22.05

Mitä tapahtuu kun 7-vuotias lapsi ja keski-ikäinen huippumuusikko tapaavat toisensa musiikin merkeissä? Soitetaan yhdessä. Ymmärretään yhteistä kieltä, jota on vaikea pukea sanoiksi. Keskustellaan lapsuudesta, superlatiiveista ja musiikista. On kyse kommunikaatiosta, musiikista ja puheesta ja niiden käännöksistä.

Ohjelman Laste baras jazzi musiikki ja käsikirjoitus ovat Hanna Huhtamäen ja Paroni Paakkunaisen ja ohjaus Harri Huhtamäen. Kertojana toimii Tom Wentzel. Äänite on vuodelta 1989.

Yle Teema klo 20.00

Ylen Muotiviikko huipentuu tänään kahteen suorana lähetettävään muotinäytökseen. Näytös 2012 marssittaa catwalkille neljä uutta suomalaista merkkiä Yle Teemalla. Aikaisemmin illalla Yle Areenassa nähdään suorana nettistriimauksena Aalto yliopistosta valmistuvien vaatesuunnittelijoiden lopputyönäytös.

Ohjelma Näytös 2012 on Yle Teeman, Aalto-yliopiston ja World Design Capitalin yhteistyötä. Mukana ovat uudet mallistot Saara Lepokorvelta, R/H:lta, Sasu Kaupilta ja Ensaemblelta.

Näytös 2012 ei ole gaala vaan kansainvälisten muotiviikkojen mukainen näytös, jossa kokonaisuus on monen tekijän summa. Paikalla on myös kansainvälistä muotilehdistöä.

Marko Ahonen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut