Datura

PlayStation 3

Yksinomaan PS3:n nettikaupasta ladattava Datura on poikkeuksellisen mielikuvituksellinen ja vapaasti tulkittava seikkailupeli, jossa olisi ollut aineksia merkkiteokseksi asti.

Pelaaminen muodostuu kokeellisesta ja luovasta sisällöstä, joka ei täytä perinteisessä mielessä pelin tunnusmerkkejä. Datura on pikemminkin interaktiivinen kokemus. Nyt pelaajan rooli on olla sekä tarkkailija että vaikuttaja.

Datura käy läpi ambulanssissa makaavan pelihahmon tajunnan syövereitä. Tapahtumat hakevat surrealistisuudessaan vertaistaan, kun pelin aikana mikä tahansa on mahdollista. Yllätyksellinen ja eriskummallinen tarina kannustaakin omaan tulkintaan, mikä on Daturan suurin vahvuus.

Tunnelmallisessa pelimaailmassa eteneminen on teoriassa yksinkertaista ja vaivatonta, mutta todellisuudessa kaikkea muuta. Syy löytyy harvinaisen kömpelöstä liiketunnistusohjauksesta, joka epäonnistuu toteutuksessaan täydellisesti. Datura on aivan yhtä turhauttava kuin se on mielenkiintoinenkin.

Harmi, sillä näin persoonallista ja stimuloivaa kokonaisuutta olisi mieluusti pelannut muutenkin kuin hammasta tiukasti purren.

Johannes Valkola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.