Päivän valinta 20.5.

Southland: Michael Cudlitz, Regina King, Shawn Hatosy ja Ben McKenzie. MTV3 klo 23.35.

MTV3 klo 23.35

On aika vaikea kuvitella, että nykyään tehtäisiin Miami Vicen kaltainen poliisisarja. 2000-luvun tyyli on realismi, tai tarkemmin sanoen, se mikä katsoja pitää realismina. Harva meistä on oikeasti ollut poliisi Yhdysvaltain suurkaupungeissa. Laadukas rikosdraama Southland jatkuu kolmannen kauden jaksoin.

Southlandissa seurataan Los Angelesin poliisien työtä kaduilla ja kujilla. Sekä poliisi että rikolliset ovat raadollisia ihmisiä, jotka toimivat lain vastakkaisilla puolilla.

Tämän illan jaksossa Lydia saa uuden työparin. Kaksikko joutuu heti tutkimaan rajua ja järjetöntä väkivaltarikosta, joka vaatii kuolonuhrin. Benillä on kestämistä, koska hänen partnerinsa John kärsii jatkuvasti selkäkivuista. Miehet joutuvat tulitaisteluun pankkirosvojen kanssa keskellä kaupunkia.

MTV3 klo 20.00

Tv-ohjelmiston suunnitteluun on ilmaantunut omituinen ilmiö. Ihan hyviä sarjauutuuksia nähdään jopa puolenyön tuolla puolen, kun taas uusintoja tungetaan primetimeen. Laadulla ei tietenkään ole asian kanssa mitään tekemistä, vaan arvioiduilla katsojamäärillä ja mainostajien tarpeille. Turhanpäiväinen ja tylsä reality-sarja Linnan tähdet toinen kausi alkaa tänään uusintana parhaaseen katseluaikaan.

Pirkko Hämäläinen, Roman Schatz, Jussi 69, Lenita Airisto, Katariina Souri ja Eino Grön viettävät yhteistä aikaa Firenzessä komeassa linnassa. Sitten he höpöttävät ja tekevät keskenään kaikenlaista yhdentekevää. Välillä nähdään mainoksia. Muutama pikkuriita kehitetään väkisin, koska se formaattiin kuuluu. Muuta kerrottavaa en Linnan tähdistä keksi.

Yle Teema klo 20.00

Muotisuunnittelija Sonia Rykiel tunnetaan värikkäistä neuleistaan. Illan muotidokumentissa Rykiel kertoo nousustaan muotimaailman huipulle.

Puolalais-romanialaista alkuperää oleva Sonia Rykiel (s. 1930) on työskennellyt muodin parissa 17-vuotiaasta, jolloin hän aloitti työn pariisilaisen vaatekaupan ikkunasomistajana. 1950-luvulla hän meni naimisiin liikkeen omistavan Sam Rykielin kanssa.

Sonia Rykiel alkoi aluksi suunnitella vaatteita ollessaan raskaana. Markkinoilla ei hänen mielestään ollut mukavia ja tyylikkäitä äitiysvaatteita.

TV1 klo 18.45

Miksi ihmeessä joku haluaa olla vapaaehtoisesti sokea, homoseksuaali seepra, eli toisin sanoen jääkiekkotuomari? Hommasta harvemmin saa kiitosta. Jos kaikki menee hyvin, tuomaria ei edes huomata.

Tosi tarina -dokumentissa tavataan tunnettu ja arvostettu jääkiekkotuomari Jari Levonen, joka elää tuomariuransa parasta vaihetta. Hänet valittiin toiseksi suomalaiseksi päätuomariksi lätkän MM-kisoihin. Hän sai myös äskettäin pelaajilta kymmenennen kerran parhaan tuomarin tunnustuksen.

Levonen aloitti pelaamisen viisivuotiaana Porin Ässissä. Kaukalon kuumakallen ja jäähykuninkaan ura loppui loukkaantumiseen. Edessä oli pakollinen tuumaustauko, sillä miehellä ei ollut hankittuna koulutusta tai ammattia. Mahdollisuus ryhtyä tuomariksi tuli pelastuksena.

TV2 klo 15.30

On oikeastaan surullista, että Lordin Euroviisu-voitto vuonna 2006 on niin merkittävä osa kansallista itsetuntoamme. Pieni kansa joutuu tyytymään vähään. Dokumentti Lordi! 12 pisteen syrjähyppy kertaa viisutapahtumat ja sitä seuranneet kansanjuhlat. Asko Kallonen, Vexi Salmi ja Jone Nikula pohtivat voiton merkitystä ja sen seurauksia. Muitakin musiikkialan julkkiksia ohjelmassa tavataan.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut