Keskiviikon 16.5. elokuvat

Zombieland: Woody Harrelson ja Jesse Eisenberg. TV5 klo 21.00. Wilson Glen

TV5 klo 21.00–22.45

Vaikka zombit ovatkin ärsyttävän muodikkaita juuri nyt, Zombieland (2009) hoitaa homman juuri oikein. Elokuva on hauska, postmodernin pikkunäppärä ja silti noudattaa zombiperinteitä. Jälleen kerran Yhdysvallat on täynnä zombeja ja harvat eloonjääneet taistelevat hengestään. Bill Murray varastaa shown siksi ajaksi, kun esittää sivuroolissa itseään.

TV1 klo 13.00–14.15

Henry Theel vetää komeasti Toivo Kärjen sävellyksiä musiikkikomediassa Köyhä laulaja (1950). Laulaja (Theel) ja säveltäjä (Aku Korhonen) tekevät yhteistyötä ja haluavat menestyä. Matka tähtiin alkaa pielessä kahvilassa esiintymisestä.

Fox klo 22.00–00.05

Jeffin (Kiefer Sutherland) rakastettu (Sandra Bullock) katoaa mystisesti keskellä kirkasta päivää. Jeffille tulee naisen ja totuuden löytämisestä pakkomielelle ja vuosien epätoivoinen urakka. Katsoja tietää, että katoamisen takana on kieroonkasvanut opettaja Jeff (Jeff Bridges). Pelot hetket (The Vanishing, 1993) perustuu hollantilaiseen elokuvaan, jossa on ehkä elokuvahistorian synkin loppuratkaisu. George Sluizer ohjasi kummatkin versiot, mutta jälkimmäisellä kerralla Hollywood söi hänet alkupalanaan.

Yle Teema klo 21.45–23.35

Italialainen rikosdraama Sisilialainen todistaja (La siciliana ribelle, 2008) perustuu tositapahtumiin. Viranomaiset ovat viimein saamassa mafiasta niskaotteen. Juttu rakentuu 17-vuotiaan tytön todistajanlausuntojen varaan. Tytön omat perheenjäsenet ovat Cosa Nostran jäseniä, joten paluuta entiseen elämään ei enää ole.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut