Päivän valinnat 16.5.

Vakavat syytökset koettelevat Pippa (Claire Forlani) ja Ian Porterin (Dougray Scott) rakkautta. TV1 klo 22.00.

TV1 klo 22.00

Kylmässä sodassa oli ainakin yksi hyvä puoli. Vakoilu- ja agenttijännärit voivat silloin hyvin. Kaksiosainen brittiläinen minisarja Lain yläpuolella (The Diplomat) yrittää paluuta entiseen, vaikka nykyaikaan sijoittuukin. Henki ja juonikuviot voisivat olla vaikkapa 1980-luvun alusta. Yritystä on vähän liikaakin, sillä kaikki tämä on nähty moneen kertaan. Toimintajajaksotkin ovat hyvin tavanomaisia.

Tulli epäilee brittidiplomaatti Ian Porteria (Dougray Scott) huumeiden salakuljetuksesta. Hetkeä myöhemmin mies yritetään tappaa. Scotland Yardin Julia Hales (Rachael Blake) ryhtyy tutkimaan tapausta. Se on tietenkin loppujen lopuksi aivan muuta kuin aluksi näyttää, jotain paljon suurempaa ja vaarallisempaa.

TV2 klo 17.00

Pikku Kakkosen uusi keskiviikkojen animaatiosarja luottaa perinteisiin, suloisiin puhuviin metsän eläimiin. Perinteitä noudattaa myös animaation visuaalinen tyyli, joka tuo mieleen verivärimaalaukset. 52-osainen Arvaa kuinka paljon sinua rakastan (Guess How Much I Love You: Adventures of Little Nutbrown Hare) puhuu luonnollisesti suomea.

Pikku Pupu ja hänen isänsä Iso Pupu asuvat keskellä kauneinta luontoa metsän siimeksessä. Pikku Pupu on vilkas ja utelias lapsi, jolla on taipumusta eksymiseen. Onneksi Iso Pupu tulee aina tarpeen tullen apuun.

Liv klo 22.30

Omien sanojensa mukaan Liv uusii reality-sarjan Miljonääriäidit Maria &Nina yleisön toivomuksesta. Epäilen, että toivojia on ollut tasan kaksi. Toisen nimi on Maria ja toisen Nina.

Nina ja Maria asuvat Marbellassa varakkaiden miestensä elätteinä. Päivät kuluvat shoppaillen, snobbaillen ja edustaen. Ulkonäkö on tärkeä juttu, ja rahan pitää näkyä. Sarja on tehty tarkoituksella ärsyttämään ja on enemmän tai vähemmän lavastettu. Eihän kukaan ihan oikeasti voi olla noin typerä ja pinnallinen ihminen, paitsi enintään jonkin komediasarjan kliseinen sivuhenkilö.

Sub klo 15.00

Minulla ei ole mitään näyttelijä Gwyneth Paltrowia vastaan, mutta en ole koskaan pitänyt luuviulua hyvän ruuan ystävänä – ennen tätä sarjaa. Gwyneth Espanjassa (Spain... On the Road Again) nostaa naisen pisteitä runsaasti. Hän paljastuu sympaattiseksi ihmiseksi, joka arvostaa hyvää ruokaa ja uskaltaa kokeilla uusia makuja.

Paltrow sekä huippukokki Mario Batal matkaavat Espanjassa yhdessä. Ruuan lisäksi tutustutaan paikallisiin kulttuuri-ihmisiin ja heidän työhönsä. Avausjakso vie katsojan Castilla La Manchaan, jossa tutustutaan lampaanmaidosta valmistettavaan manchego-juustoon.

TV2 klo 22.15

Tietokilpailukysymys: Missä maassa on eniten leijonia ja tiikereitä maailmassa? Oikea vastaus: Yhdysvalloissa. Ei tietenkään villinä, vaan eläinpuistoissa, rikkaiden ihmisten statussymboleina ja osana showbisnestä. Pelkästään Las Vegas on eläinkuntansa puolesta oikea viidakko ja savanni samassa paketissa.

BBC-journalisti Louis Theroux tutustuu ilmiöön tuttuun tyyliinsä. Hän ei tuomitse edes uusnatsia tai rasistia, vaan antaa heidän puhua vapaasti. Jossakin vaiheessa haastateltava sanoo vahingossa jotain, jonka hän aikoi pitää omana tietonaan.

Theroux tapaa muun muassa Joen, jonka eläinpuistossa on 180 leijonaa ja tiikeriä. Connie puolestaan pitää kahtakymmentä simpanssiaan perheenjäseninä. Tämän jälkeen nähdään vielä kolme muutakin uutta Theroux-dokumenttia.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut