Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyöräilyviikko polkaistaan käyntiin Kävelykadulla lauantaina

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko polkaistaan lauantaina käyntiin Jyväskylässä.

Pyöräilyn edistämiseksi vuosittain järjestettävän teemaviikon päätapahtuma valtaa Kävelykadun lauantaina.

Kello 11 alkavassa tapahtumassa on näytteilleasettajia yli 30, jotka muun muassa myyvät ja esittelevät pyöriä sekä pyöräilyvarusteita. Alueelta löytyy myös pyöräilykirppis, jonka ilmaisille myyntipaikoille voi mennä myymään pyöräilyvarusteita ja muuta tavaraa niiden ohessa.

Pyöränhuoltotapahtumassa kello 14.30–17 voi laitattaa pyöränsä pikkurahalla kevätkuntoon. Paikan päällä voi ahmia pyöräilytietoa ja kokeilla esimerkiksi lasti- ja sähköpyöriä.

Kompassilla sijaitsevalla tapahtumalavalla nähdään päivän aikana muun muassa muoti- ja pyöräilynäytöksiä sekä tanssia ja musiikkia.

Avajaispäivän pyöräparaati ajetaan ohjatusti letkassa ja leppoisaan tahtiin keskusta-alueen katuja pitkin. Pyöräparaatin aikana keskustan kadut täyttyvät sadoista pyöräilijöistä ja livemusiikista. Paraatiin voivat osallistua kaikki halukkaat iästä huolimatta. Pyöräparaati lähtee liikkeelle Kävelykadun Kompassilta kello 13, jonne se myös palaa kello 14:ään mennessä.

Valtakunnallisen Pyöräilyviikon avaajina toimivat Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson, liikenne- ja viestintäministeriön Saara Jääskeläinen sekä Pyöräilykuntien verkoston Matti Hirvonen. Tapahtuman suojelija on Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.).

Avajaistapahtumassa esittäytyvät myös Jyväskylän vuoden 2014 Asuntomessut sekä Kankaan alueelle suunniteltu, uusi pyöräily-ystävällinen kaupunginosa.

Avajaistapahtuma päättyy kello 17.

13. toukokuuta saakka kestävän Pyöräilyviikon ohjelmaan sisältyy kaikkiaan yli 30 maksutonta tapahtumaa. Katso tarkempi ohjelma tapahtuman omilta verkkosivuilta tästä.