"Käsittämättömän kova suoritus"

Kuva elokuvasta Iron Sky.

Anna Kivinen

Kuunatseista kertova suomalaisvoimin tehty scifielokuva Iron Sky on saanut hyvän vastaanoton Jyväskylässä. Teatteri Fantasian teatteripäällikkö Mikko Vehmaksen mukaan salit ovat olleet täynnä etenkin ilta- ja viikonloppunäytöksissä. Viime viikolla Iron Skyn näki Jyväskylässä 1087 katsojaa, ja se oli koko viikon katsotuin elokuva Jyväskylässä, kuten myös toissa viikolla.

Iron Skyn vastaanotto on ollut hyvä myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Suomessa elokuvan oli nähnyt ensimmäisen esitysviikon aikana 10. huhtikuuta mennessä yli 70 000 katsojaa.

Tämä on Mikko Vehmaksen mukaan tämä on erittäin kova suoritus kotimaiselta scifielokuvalta.

- Tämä on joka tapauksessa elokuvatapaus. Jos pääosin kotimaisin voimin toteutettu scifi-elokuva saa avausviikonloppuna 70 000 katsojaa, niin se on ihan käsittämätön määrä. Scifi-elokuvan kohderyhmä on kuitenkin on ihan erilainen kuin perinteisen kansanelokuvan, Vehmas sanoo.

 Vielä ei kuitenkaan voida Vehmaksen mukaan arvioida, miten pitkään elokuva Jyväskylässä pyörii.

- Maanantaisin levittäjät ja ohjelmistotiimi tsekkaavat kävijämäärät, ja sen mukaan määritellään, jatkaako joku leffa vai ei. Nyt meno näyttää erityisen vahvalta, Vehmas kuvaa Iron Skyn suosiota.

Vehmaksen mukaan kolme kuukautta on nykyisin pitkä esitysaika, johon yltää vain harva leffa. Nähtäväksi jää, miten monta viikkoa Iron Sky nähdään vielä Jyväskylän valkokankailla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.