Lumi piinaa JYPin Malmivaaraa

JYPin puolustaja Olli Malmivaara muutti Nenäinniemeen. Perheen ostama, vuonna 1988 valmistunut valkotiilinen omakotitalo on remontoitu muutama vuosi sitten perusteellisesti. Emeriina Tuominen

Mikko Lundell

Lumenroippeet saavat kyytiä ja terassilautoja tulee näkyviin, kun jääkiekkoilija Olli Malmivaara, 30, tekee uudella kotipihallaan kevättä. Perhe on juuri ostanut omakotitalon Nenäinniemestä. Grillipaikkakin tuli jo vastaan talven alta, mutta moni muu asia on Malmivaaralle vielä arvoitus.

– Löytyisikö uima-allas? hän lapioi toiveikkaana.

Arvoitus on myös se, mitä kevät tuo tullessaan Malmivaaran työpaikalla. Löytyisikö kauden parasta Jyppiä?

Kolme kevättä sitten löytyi, ja JYP voitti Suomen mestaruuden. Kahtena edelliskeväänä joukkue jäätyi ratkaisuhetkillä, vaikka oli lähtenyt niilläkin kerroilla pudotuspeleihin runkosarjan valtiaana.

Nyt JYP on takaa-ajaja eikä takaa-ajettu. Asetelma sopii Malmivaaralle mainiosti.

– Jos lähdet ykkösenä pudotuspeleihin, niin vaikkei pitäisi, otat siitä kuitenkin itsellesi pakkoa ja painolastia. Nyt voidaan pelata rennommin. Kovaa työtä silti tarvitaan.

Sekin tarkoittaa lapiohommia, varsinkin puolustajajärkäle Malmivaaralle.

Nenäinniemeen Malmivaara perheineen on päätynyt asumaan kolmen jyväskyläläisen mutkan kautta. Aiemmat kodit olivat Kuokkalassa, Suuruspäässä ja Tölskässä. Sitä ennen Malmivaara pelasi Pohjois-Amerikassa.

Uusin muuttokuorma siirtyi vuokratusta, kaksikerroksisesta paritalosta tilavampaan, yksikerroksiseen omakotitaloon. Perheessä on poika Vilho, 1.

– Tykättiin paljon Vaajakoskesta. Kun selvisi, että jatkan JYPissä kaksi seuraavaa kautta, päätettiin ostaa oma, ja täältä tärppäsi.

Ensimmäiset kokemukset Nenäinniemestä ovat hyvät.

– Rauhallinen, lapsiystävällinen alue, jossa on paljon leikkipuistoja ja kävelyreittejä, Malmivaara luonnehtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.