SSX – Electronic Arts

PlayStation 3, Xbox 360

Edellisen konsolisukupolven mainio SSX-lumilautailusarja tekee onnistuneen paluun vuosien jälkeen. Veikeä uutuus SSX on ammattimaisesti tehty, hauska ja mukaansatempaava kokonaisuus, joka täyttää pitkään olleen tilauksen hyvälle lumilautailupelille.

Pelaaminen kiehtoo intensiivisyydellään, kun kiidetään hurjaa vauhtia pulverilumella, syöksytään vuorien säkkipimeissä onkaloissa päälampun avulla tai paetaan lumivyöryjä aivan niiden edestä. Ja kaiken aikaa tarkoituksena on tehdä mahdollisimman hurjapäisiä ja ylilyötyjä temppuja, joita realismi ei rajoita.

Tyylikkään SSX:n yhdeksän vuoristoaluetta on puolestaan mallinnettu aidoista topografiatiedoista, joten niin Alpit, Himalaja kuin Kilimanjarokin näyttävät sekä kutsuvilta että vaarallisilta.

Hiottu ja nopea pelattavuus kannustaa tutkimaan pelin rinteitä ja saloja sekä opettelemaan katkeamattomia temppusarjoja. Onkin hyvä, että ohjaus on niin tarkkaa ja luontevaa.

SSX:n laajat, yhteisölliset verkko-ominaisuudet ovat lisäksi viihdyttäviä. Ne kasvattavat pelin pitkäikäisyyttä tarjoamalla kiinnostavia haasteita ja epätavallisia kilpailumuotoja.

Johannes Valkola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.