Tiistain 6.3. elokuvat

Crazy in Alabama: Melanie Griffith. Liv klo 21.00.

Liv klo 21.00–23.05

Antonio Banderesin esikoisohjaus Crazy in Alabama (1999) on kunnianhimoinen yritys, joka päättyy epäonnistumiseen. Päärooliin hän on valinnut vaimonsa Melanie Griffithin, joka ei ole siihen tarpeeksi hyvä näyttelijä. Kesä 1965. Lucille (Griffith) on jättänyt miehensä ja päättänyt ryhtyä tv-tähdeksi. Toinen päähenkilö on Lucillen sukulaispoika Peejoe (Lucas Black), joka joutuu aikuistumaan pikavauhtia.

TV1 klo 13.00–14.30

Pekka ja Pätkä sammakkomiehinä (1957) on 13-osaisen sarjan yhdeksäs filmi. Pekka (Esa Pakarinen) ja Pätkä (Masa Niemi) perustavat kahden miehen bändin, huonolla menestyksellä. Rahattomat miehet joutuvat lopulta kertausharjoituksiin ja päätyvät sammakkomieskoulutukseen. Pekkoja ja Pätkiä tehtiin liukuhihnameiningillä. Vuonna 1957 ilmestyi tämän lisäksi kaksi muutakin PePä-elokuvaa.

TV5 klo 21.00–23.00

Olen aina pitänyt elokuvista, jotka perustuvat totuuden suhteellisuuteen ja näkökulmaeroihin. Sellaisissa tarinoissa visuaalinen media pääsee oikeuksiinsa. Tosin Akira Kurosawan Rashomon (1950) oli jo täydellinen toteutus ideasta, ja kaikki muut vain peesaavat sitä.

Jännärissä Basic (2003) joukko amerikkalaisia sotilaita katoaa Panaman viidakoihin. Vain kaksi heistä palaa takaisin. Selviytyjien kertomukset tapahtumista poikkeavat suuresti toisistaan. Entinen sotilas, nykyinen huumeviraston agentti (John Travolta) kutsutaan paikalle etsimään totuutta. Elokuva kaatuu tarinan keinotekoisuuteen, siihen että se luulee olevansa näppärämpi kuin oikeasti on.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.