Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tulisiko Lyseosta hieno hotelli?

Rai Suihkonen

Jyväskylän lukioverkko on roikkunut löysässä hirressä viime keväästä ja vihdoin tiistaina luottamushenkilöt saivat kakistettua selkeän linjauksen.

Murskaäänin 12–0 kaupungin sivistyslautakunta juoksi lausunnollaan kumoon apulaiskaupunginjohtaja Arto Lepistön päätösesityksen, jota osa päättäjistä piti kelvottoman huonosti valmisteltuna.

Lautakunta sanoi selkeän ”ein” 1200 oppilaan jättilukioille. Lautakunta myös totesi, että Lyseo on peruskorjattava ja koulun huonokuntoinen laajennusosa rakennettava uudestaan - lukiokoulutuksen siirtopäätöksen hengen mukaisesti. Tikkakosken lukiotakaan lautakunta ei olisi lakkauttamassa ainakaan jo syksyllä 2013.

Itse kunkin on nyt laitettava kopallinen jäitä hattuun, sillä lautakunnan päätös oli vain lausunto Jyväskylän koulutuskuntayhtymälle, jossa lukioverkosta päätetään lopullisesti tasan kahden viikon kuluttua.

Kuntayhtymässä lausunto otettaneen tosissaan, sillä onhan kaupunki sen suurin rahoittaja.

Lyseon kannattajille lautakunnan lausunto oli suurvoitto. Kuntayhtymässähän on lähdetty siitä, että jos Lyseo ylipäänsä säilyy nykyisellä paikallaan, jatkuisi koulutus vain arvorakennuksessa ja nykyistä puolta pienemmällä sakilla. Lisäksi Lyseo muodostaisi yhteiskampuksen Harjun kanssa.

Kaupunki arvioi vuonna 2008, että Lyseon uudisrakennus ja peruskorjaus maksavat 11,6 miljoonaa euroa. Tänään summaan on lisättävä useita miljoonia, sillä tuoreen selvityksen mukaan pelkkä peruskorjaus maksaa yhdeksän miljoonaa euroa.

Jos Lyseo kuitenkin lakkaisi nykypaikallaan, olisi arvorakennukselle ottajia. Ainakin hotelli- ja ravintola-alan toimijat ovat soitelleet jo useamman kerran kaupungin herroille ja kyselleet Lyseon ja koko korttelin kohtalosta.

Miltä kuulostaisi Boutique Hotel Lyseo?

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut