Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Keskiviikon 25.1. elokuvat

Luokka. Tle Teema klo 21.45. x

Yle Teema klo 21.45–23.50

Ranskalaisdraama Luokka (Entre les murs, 2008) sai Berliinin elokuvajuhlilla pääpalkinnon. Elokuva näyttää dokumentilta, koska näyttelijät ovat amatöörejä ja dialogi usein improvisoitua. Luokka perustuu opettaja François Bégaudeaun omaelämäkerralliseen romaaniin, ja hän myös esittää elokuvassa itseään. Hänen luokallaan on oppilaita useista maista ja kulttuureista, eikä koulu suinkaan sijaitse niin sanotulla hyvämaineisella alueella.

 

TV5 klo 21.00–23.10

Rikoselokuva ja dvd-hitti Boondock Saints (1999) nauttii kulttisuosiota. Jatko-osa (2009) koostuu lähinnä idioottimaisesta machoilusta, joka kieltämättä näyttää hyvältä. MacManusin (Norman Reedus, Sean Patrick Flanery) veljekset palaavat Irlannista Bostoniin jatkamaan tappamishommia, koska. . . Juonellisesti siksi, että heidät on lavastettu murhaajiksi, oikeasti siksi, että tämä jatko-osa saatiin tehtyä. Roomalaiskatolisuus ja irlantilaisuus ovat elokuvassa näkyvästi esillä.

 

TV1 klo 13.00–14.10

Varakkaalla hienostonaiselle, Hilde Holmilla (Eija Karipää), riittää miehiä. Ison talon poika Volmari (Sakari Jurkka) on lapsuudenystävä, kuten on myös ujo köyhän perheen vesa Vieno (Matti Oravisto). Melodraama Rakastin sinua, Hilde (1954) on kovin perinteinen ja jäykkä melodraama. Ohjaaja Veikko Itkonen oli itseoppinut elokuvantekijä, joka sodasta palattuaan sai päähänsä perustaa elokuvastudion. Naispääosan Eija Karipää oli hänen vaimonsa, joka esiintyi Itkosen kaikissa elokuvissa.

Marko Ahonen

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut