Nordic Business Forum alkoi Paviljongissa

Eriikka Hienola

Jyväskylän Paviljonkiin on parhaillaan kokoontunut reilu 1800 ympäristövastuullisesta liiketoiminnasta kiinnostunutta osallistumaan Nordic Business Forumiin.

Tapahtuman pääteemoja ovat vastuullinen liiketoiminta ja ympäristövastuu. Tapahtuman pääpuhujana perjantai-iltana nähdään Yhdysvaltain 45. varapresidentti, Nobel-palkittu Al Gore. Goren aihe käsittelee ympäristövastuullisuutta otsikolla Epämiellyttävä totuus.

- Suuren osallistujamäärän vuoksi tilat on kertaalleen vaihdettu suurempiin ja myyty uudelleen loppuun. On hienoa, että puhujavieraamme saavat puhua täydelle salille, sanoo tapahtuman järjestäneen Suomen Yrittäjäyhteisön toimitusjohtaja Jyri Lindén.

Tapahtumaa on valmisteltu puolitoista vuotta. Mukana on myös yli 150 vapaaehtoista työntekijää.

- Tunnelma Paviljongissa on loistava. On mahtavaa nähdä, miten väki verkostoituu ja luo uusia suhteita. Tästä on hyvä jatkaa, hehkuttaa Lindén.

Tapahtuman aloitti yllätysesiintyjä, Suomea Euroviisuissa edustanut Paradise Oskar, joka esitti seminaariyleisölle kappaleensa Da Da Dam.

Varsinaisen ohjelman ensimmäisen puheenvuoron piti Suomen Yrittäjäyhteisön perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Hans-Peter Siefen. Siefen kertoi Suomen Yrittäjäyhteisön uudesta linjauksesta Inspiration For Two, jonka mukaan jokaista heiltä ostettua koulutuslippua vastaan yhteisö jakaa yhden päivän inspiraatiota ja yrittäjähenkisyyttä yhdelle peruskoulun tai lukion oppilaalle.

- Nuoret ovat kuitenkin niitä, joilta yrittäjähenkisyyttä tulevaisuudessa eniten vaaditaan, Siefen muistutti.

Esko Aho käsitteli puheenvuorossaan sitä, miten yhteiskuntavastuusta saadaan kilpailuetu. Nokian yhteiskuntavastuusuhteista vastaava johtaja haastoi yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyöhön 'Shared Value' -ajattelumallin toteuttamiseksi.

- Me suomalaiset tarvitsemme kahta perusominaisuutta enemmän: kykyä ottaa riskejä ja luoda jotain uutta. Tulevaisuuden toive olisi saada riskinottokykyä myös julkiselle sektorille. Jatkossa julkisen sektorin hyvä johtaja ei ole sellainen, joka ei tee mitään, vaan sellainen, joka uskaltaa myös aidosti kehittää toimintaa.

Iltapäivää jatkaa europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola. Paneelikeskustelussa mukana ovat Mauri Pekkarinen, Kemira Oyj:n toimitusjohtaja Harri Kerminen ja PwC:n yritysvastuujohtaja Sirpa Juutinen. Keskustelua moderoi suurlähettiläs Pasi Rutanen. Tämän jälkeen lavalle astuvat professori Alf Rehn ja myöhemmin professori Pekka Himanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.