Smith & Burrows - Funny Looking Angels

Aki Lehti

PIASEditorsin laulaja Tom Smith ja aiemmin Razorlightissa rumpuja soittanut ystävänsä Andy Burrows ovat tehneet vuoden hämmentävimmän joululevyn.

Indierokkareiden talven taikaa ja joulunajan yhdessäoloa ylistävä albumi on ilmeisen tosissaan tehty. Omituisinta levyssä on se, että se rikkoo modernien joululevyjen perinteen ja on itse asiassa kuuntelukelpoinen ja jopa hyvä.

Omien biisien lisäksi levyllä on tietysti myös covereita. Ne olisi voinut jättää tekemättä, Yazoon Only You vielä menettelee, mutta Wonderful Life on liian kulunut ja turha. Parivaljakon omista kappaleista Smithin tummalla baritonilla laulamat synkistelyt ovat Burrowsin vetoja vakuuttavampia. Ristiriita Smithin aina hyvällä tavalla masentuneelta kuulostavan lauluäänen ja biisien lämpiman tunnelman välillä on häiriintyneen hieno. Tunnelmaa kuvaa parhaiten mielikuva hymysuin joulukuuseen hirttäytyneestä laulajasta.

Editors-faneille levy on melkeinpa pakkohankinta. Funny Looking Angels ei varmasti eksy soittimeen kesähelteillä, mutta vuoden kuluttua sen kaivaa taas mieluusti esiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.