Arja Koriseva - Rakkaudesta Jouluun

Kirsi Taivainen

AXR Arja Korisevan joululevy sisältää balladimaista ja melodista iskelmää, mutta kiitettävästi uusiakin kappaleita. Taustalla on monipuolinen tekijäkaarti.

Carola Häggvistin lempeä sävellys Himlen i min famn kääntyy mieleen jääväksi Taivas sisälläni -kappaleeksi. Toisesta ääripäästä löytyy Kulkuset, jonka tahdittamana joulusiivous käy hurrikaanin nopeudella.

Joululevyt ovat kausituotteita, joita joskus tehtaillaan matalalla kynnyksellä. Korisevan levyn tekemiseen on paneuduttu ja myös sanomaan on keskitytty. Joululevyillä on paikkansa jouluun saattajina kotona, eikä hyvin tehty musiikki rupea ärsyttämään tavaratalojen joululaulujen pakkosyötön lailla.

Korisevan äänessä ilahduttaa tuttu hento vibrato, miellyttävä matala äänivivahdekin tulee esiin luontevasti. Uudet kappaleet ovat kauttaaltaan onnistuneet. Niissä etsitään joulun sanomaa ja pysähdytään kiireen keskellä. Ole mulle ensilumi on vakavan runollinen. Monessa kappaleessa on ihmisen toivoa päästä joulun rauhaisaan syliin, lepäämään siinä kuin "joulunlapsi". Koriseva tulkitsee toiveita hienosti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.