Kai Hyttinen - On joulu tullut Lappiin

Kirsi Taivainen

TurenkiKai Hyttisen joululevy on pääosin tunnelmallinen ja hiljalleen kulkeva. Kappaleissa liikutaan Lapin talvisissa maisemissa, riekko jättää siivenjäljen hankeen ja revontulet värittävät taivaan.

Kokonaisuudesta piirtyy mieleen kaamoksen hiljentämä valkea maa ja jouluyö. Levyn nimikappale On joulu tullut Lappiin, Kaunein maisema ja Tule joulu kuvaavat luonnon kauneutta, kaipausta ympäristöön, jossa ihmissielu voisi olla vapaa. Jouluballadi edustaa juuri sitä mitä joulurauhan pitäisi ollakin.

Laulut ovat suurimmaksi osaksi uusia. Hyttinen on sanoittanut kaksi laulua, säveltänyt pääosin ja sovittanut kaikki kappaleet. Vexi Salmi on ollut sananikkarina. Perinteiset valinnat levylle ovat Varpunen jouluaamuna ja Heinillä härkien kaukalon.

Mukaan mahtuu ripaus pirteää tonttuilua. Kuulijalle annetaan Joulu tulla saa -biisissä reipas kauppalistakin ja ohjeet, jos olisi sattunut unohtamaan mitä joulun perinteisiin kuuluu. Railakkaassa Karhun joulu -laulussa voi vanha nalle jopa herätä ja kääntää kylkeä.

Hyttiselle sopivat mietiskelevät, kuvainnolliset kappaleet, joissa hänen jylhä, pehmyt ja puhutteleva äänensä pääsee oikeuksiinsa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.