Kate Bush - 50 Words For Snow

AKI LEHTI

Emi33 vuotta, kymmenen studiolevyä ja yksi kiertue. Siinä Kate Bushin ura tähän asti. Pitkiä levytystaukoja ja nyt tänä vuonna jo toinen studioalbumi.

Keväällä ilmestynyt Director´s Cut sisälsi uusintaversioita vanhoista kappaleista ja se taitaa olla hänen ainoa keskinkertainen teoksensa. 50 Words For Snow taas kiilaa Bushin tuotannossa ainakin lähelle kolmen kärkeä.

Se on aikamoinen saavutus vain yhdeksän biisin ja reippaan tunnin mittaiselta taidemusiikkialbumilta, jolta on turha etsiä etäisestikään mitään perinteistä pop-kappaletta muistuttavaa. Lumiteeman ympärille rakennetun levyn pääosassa ovat Bushin vokaalit ja piano. Parilla ensikuuntelulla teos hämmentää. Mistään ei tunnu saavan otetta ja koko levy tuntuu vain yhdeltä loppumattomalta biisiltä. Muutaman kuuntelun jälkeen huomaa olevansa täysin koukussa ja levy on soinut koko päivän yhä uudelleen ja uudelleen.

Laita villasukat jalkaan, kietoudu vilttiin ja asetu sohvalle punaviinilasin kanssa. Pääset Bushin kanssa lumensaartamaan englantilaiskartanoon, etkä halua poistua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.