Five Finger Death Punch - American Capitalist

AKI LEHTI

SpinefarmKilpailu on kovaa, mutta amerikkalainen Five Finger Death Punch taitaa voittaa kolmannella levyllään kilpailun epäuskottavimman modernin metallibändin tittelistä. Kovasta listamenestyksestä nauttivan bändin pääkohderyhmä on tietysti teini-ikäiset pojat eikä kyyninen 33-vuotias kaikenkuullut kriitikko. Tällaiseen valmiiksi pureskeltuun pullamössöön tulisi suhtautua olankohautuksella, mutta minkä sille mahtaa, jos tästä tulee vain kiukkuiseksi niiden puolesta, joille orkesteri on onnistuttu markkinoimaan rankkana mättöryhmänä.

Bändillä on hirveä uho päällä, mutta yhtään tarkemmin kuunneltuna jokaisen kappaleen voisi esittää vaikka Sunrise Avenue. Päälle on vain lätkäisty maailman kliinisimmät mättökitarasoundit ja vähän huutoa. Kertosäkeissä tietysti jollotetaan poppimeiningeisssä, jotta radiosoitto on taattua. Kaupallisuudessa ei ole mitään vikaa, mutta tekorankkuudessa on.

Jos norjalaiset black metal -bändit polttivat aikanaan kirkkoja ja Panteran jätkät paksuja jointteja, niin Five Finger Death Punchin soittajat ovat niitä poikia, jotka vetävät nikotiinitonta sähkötupakkaa. Ja sitäkin äidiltä salassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.