Kate Reddy: Täydellä teholla yötä päivää

(I Don't Know How She Does It, USA, 2011)

Kate Reddy - täydellä teholla yötä päivää on komedia Katesta (Sarah Jessica Parker), uranaisesta, joka yrittää tehdä bisnestä hullun lailla ja siinä sivussa omistautua perheelleen.

Yötkin menevät siinä, että hermostunut nainen laatii muistilistoja pitääkseen elämän koossa. Ja pelkkää sählinkiä siitä syntyy.

Elokuvan kerronnassa on aimo annos Sinkkuelämästä tuttua nokkeluutta, pysäytettyine kuvineen ja kertojaäänineen. Farssimaiset tilanteet ovat pöhköjä. Parkerin koomikontaidoissa ei ole paljon kehumista.

Juoni on simppeli ja ennalta-arvattava. Ehkä katsojan täytyy olla itsekin uranainen, jotta hän voi samaistua Katen hermostuttavaan häsläämiseen.

Viimeistään vartin kuluttua katsoja alkaa toivoa, että joku elokuvan henkilöistä ohjaisi Katen ystävällisesti terapiaan ja repisi tämän almanakan.

Mutta tarinan opetus onkin siinä, miten Kate oppii saamaan kaiken haluamansa. Ystävätkin ovat hänelle vain egon jatketta.

Greg Kinnear esittää Katen aviomiestä, joka on yliluonnollisen kärsivällinen. Pierce Brosnan on Katen bisneskumppani.

Jarno Lindemark

Ohjaus Douglas McGrath, käsikirjoitus Aline Brosh McKenna Allison Pearsonin romaanin pohjalta, kuvaus Stuart Dryburgh, musiikki Aaron Zigman.

Pääosissa Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.