Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pyhimys - Paranoid

RAULI KARJALAINEN

Monsp Täydellisessä maailmassa ei räppiä olis, räppää Mikko Kuoppala eli Pyhimys uudella levyllään. Levyn nimi on Paranoid. Jokaisen kappaleen nimi on Paranoid. Teemoina vainoharha, katkeruus ja epäonnistuminen.

Vaikka Paranoidin kuvastoa hallitsevat pahoinvoinnin purkaukset, Pyhimyksen tyylistä löytyy myös mustaa huumoria. Räppärin kollaasiin mahtuvat rinnakkain niin ylevä kuin karkea. Nopeat siirtymät ja yllättävät leikkaukset tekevät ilmaisusta hetkittäin korostetun kirjallista.

Onnistunein siivu on viides Paranoid. Siinä artistin lyyrinen irrottelu käy kovimmilla kierroksilla.

Paranoidin tekstien katkeruutta huokuva maailma saa lisäväriä Kuoppalan ilmoituksesta lopettaa soolouransa tähän albumiin. Soolojen lisäksi Kuoppala riimittelee esimerkiksi rap-yhtye Ruger Hauerissa. Näin hän aikoo tehdä myös jatkossa.

Pyhimyksen edellinen levy Medium ilmestyi tämän vuoden toukokuussa. Se soi orgaanisesti livebändin säestyksellä. Paranoid kulkee biittien tahdittamana. Soundeja levylle ovat ruuvanneet muiden muassa KSP, Joniveli sekä levyn tuottanut Steen1.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut