Mokoma - Varjopuoli

PETJA SAVOILA

SakaraAkustisiin sovituksiin ryhtyminen on kuin astuisi tiikerihäkkiin Lady Gagan lihapuvussa: riskibisnestä. Kun biiseistä on poistettu möykkä, särö sekä kaikenlainen kikkailu ja heitetty alastomana valokeilaan, selviää onko sävellys oikeasti hyvä.

Itsensä on päättänyt paljastaa myös Suomi-thrashin pioneeri Mokoma. Varjopuoli tarjoaa 13 sovitusta tunnetuista Mokoma-ralleista.

Jotkin valinnoista ovat ilmeisiä: Kuu saa valtansa auringolta kirjoitti Kuoleman laulukunnaat -albumin slovarina melkein itse itsensä. Hei hei heinäkuu on myös kesäbiisi vailla vertaa, vain mandola puuttuu tästä akustisesta jammailusta.

Toiset sovitukset vaativat taas enemmän pään raapimista, mutta lopputulos on kiintoisa. Mokoman kundit ovat ymmärtäneet, että ei näistä biiseistä keskimäärin mitään eteerisiä hiplailuja saa, joten mennään toiseen suuntaan: tehdään reippaan meiningin juomalauluja, yhteisralleja iltoihin, joissa viini virtaa ja nauru raikuu.

Levyn ehkä yllättävin seikka oli kuitenkin se, kuinka hyvin Mokoman sanoitukset toimivat hitaammalla kaistalla. Varjopuoli tarjoaa paikoin pysäyttävää tunnelmointia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.