The Immortals 3D

Hyperion (Mickey Rourke) on raaka mies, joka tahtoo tuhoaseen haltuunsa.

JARMO VALKOLA

Intialaisen Tarsem Singhin ohjaus The Immortals pohjautuu vapaasti kreikkalaiseen mytologiaan. Mickey Rourke esittää titaanikuningas Hyperionia, verenhimoista ja vallanhaluista miestä, joka tekee kaikkensa saadakseen haltuunsa Epiruksen jousen, maagisen aseen, jonka avulla Olympos-vuoren jumalat syrjätettäisiin.

Hyperion joukkoineen tuhoaa kaiken tieltään armottomalla tehokkuudella ja häntä vastaan asettuu isätön kylänpoika Theseus (Henry Cavill), joka haluaa kostaa äitinsä kuoleman. Theseus tapaa neitsytoraakkeli Faidran (Freida Pinto), joka näkee miehessä kreikkalaisjumalten siunauksen. Faidran avulla Theseus kasaa ympärilleen joukon uskollisia ja lähtee kohtalokkaalle matkalle pelastaakseen Kreikan.

The Immortals on täynnä tarpeetonta hysteriaa ja väkivallalla mässäilyä, jota korostetaan jatkuvilla pysäytys- ja hidastuskuvilla. Tarsem Singh pyörittää samaa audiovisuaalista show'ta kuin jo elokuvassaan The Cell (2000) ja tällä kertaa hyvin itsetietoisesti. Tarsemin tarkoituksena näyttää olevan brutaalin ja shokeeraavan teoksen luominen, mutta lopputulos kääntyy tässä tapauksessa päälaelleen ja näyttää enemmän parodialta.

Olympos-vuoren jumalia esittävät elokuvassa kovin nuoret näyttelijät, joten uskottavuus on vähintään kyseenalaista. Myös puvustus on lähinnä naurettavaa, jonkinlaista joulukoristelun ja halpa-hallin välimuotoa, jossa jumalnäyttelijät tepastelevat ihmeelliset häkkyrät päässään

Järkyttävät toimintajaksot kattavat valtaosan elokuvan sisällöstä ja kokonaisuuden "suuresta visiosta" muodostuu dramatiikaltaan poloinen säästöliekki. Erikoistehosteilla leikitään jatkuvasti, eikä Tarsem osaa sijoittaa inhimillisiä tunteita keskelle tarinaa. Katsoja ei kiinnostu sen enempää kuvatusta tarinasta kuin henkilöistä.

Voin vain kauhulla ajatella millainen tulee olemaan Tarsemin parhaillaan tekeillä oleva Disneyn Lumikin uusintaversio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.