Juhlanäytelmän ensi-ilta käsillä

Äänekosken 100-vuotisjuhlanäytelmä vie 100 vuoden päähän, Ira Blomberg-Kantsila

Ira Blomberg-Kantsila

Äänekosken kaupungin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehty juhlanäytelmä Äänekoski 2111 saa ensi-iltansa perjantaina Painotalon isossa salissa.

Kaksikko Teppo Seppänen ja Eero Ainesmaa ovat hersytelleet ilmoille herkullisen käsikirjoituksen, joka suorastaan pursuaa villejä visioita. Vai mitä sanotte siitä, että sadan vuoden päästä Äänekoski on suosittu aurinkoinen lomakohde?

Ohjaaja Annu Sankilampi on kutonut yhteen paikallisen osaamisen ilotulituksen, jossa on sijaa yhteensä yli sadalle musisoijalle, tanssijalle ja näyttelijälle.

- Näytelmä on erittäin onnistunut. Toivon, että ihmiset tulevat

katsomaan, sillä sitä ei esitetä kuin tänä viikonloppuna yhteensä viisi kertaa, näytelmän tuottanut Tiina Oksanen-Vehkala vinkkaa.

Näytelmässä kuullaan useita sävellyksiä, muun muassa Äänekosken kansallislaulu, joka nostaa kotiseuturakkauden hehkuunsa. Tapahtumat sijoittuvat vuoden 2110 valtuuston kokoukseen, jossa pohditaan Äänekosken 200-vuotisjuhlan ohjelmaa.

Juhlanäytelmään on ilmainen sisäänpääsy, mutta liput on haettava etukäteen Äänekosken kulttuuritoimistosta, joka avoinna arkisin kello 15 saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.