Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Drive

MARKO AHONEN

Drive

Toiminnallinen rikosdraama Drive kuulostaa juonellisesti perus-Hollywoodilta mutta nousee toteutuksensa ja tyylinsä ansiosta huipulle saakka.

Palkintoja ja kehuja kerännyt Drive on paras rikoselokuva ja ihmissuhdedraama aikoihin.

Vähäpuheinen ja -eleinen päähenkilö ( Ryan Gosling), jonka nimeä emme saa koskaan tietää, on päivisin automekaanikko ja elokuvien stunt-ajaja. Öisin hän on rikollisten keikkakuski. Autot ja ajaminen ovat miehellä verissä.

Kaahaamista elokuvassa on kuitenkin vähän, ja action on muutenkin sivuseikka. Oleellista on päähenkilön suhde hänen naapuriinsa, nuoreen naiseen ( Carey Mulligan), joka on pikkupojan äiti. Lapsen isä on vankilassa mutta vapautuisi pian. Pohjimmiltaan Drive on traaginen rakkaustarina.

Drivessä ei ole tippaakaan Hollywood-glamouria tai michaelbaytä. Tarina etenee realistisesti ja kiirehtimättä.

Tyyliltään Drive on hyvin eurooppalainen elokuva, amerikkalaisuudestaan huolimatta.

Ikäraja K18 tuntuu pitkään mysteeriltä. Elokuvan jälkimmäinen puolisko kuitenkin selittää sen täysin. Väkivalta on rankkaa ja raadollista. Sen katsominen sattuu kuten on tarkoituskin.

Täysi yllätys Driven onnistuminen ei ole. Tanskalainen ohjaaja Nicolas Winding Refn tunnetaan varsinkin vaikuttavasta ja rankasta Pusher-trilogiasta. Ryan Gosling tekee lopullisen läpimurtonsa, vaikka mies on toki tiedetty kyvykkääksi aiemminkin.

Ohjaus: Nicolas Winding Refn. Pääosissa: Ryan Gosling, Carey Mulligan. Tyylilaji: rikosdraama. K18.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut