Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ydinvoiman vastustajat eivät aio luovuttaa

STT

Ydinvoimaloiden vastustajat eivät aio luovuttaa, vaikka korkein hallinto-oikeus hylkäsi kaikki Simon ja Pyhäjoen voimalasuunnitelmia koskevat kaavavalitukset.

Hilkka Lipponen Meri-Lapin ydinverkostosta sanoo, että Pyhäjoen ja Simon väki tukevat toisiaan loppuun asti, sillä huoli Perämerestä on yhteinen.

- Meillä on vielä mahdollisuus vedota EU:hun sekä yhtä ja toista muuta. Taistelu jatkuu vähintään seuraavat kymmenen vuotta, Lipponen sanoo.

Pyhäjokea koskevasta kaavasta valittanut Pro Hanhikivi -yhdistys pitää oikeuden päätöstä hyvin outona, sillä kaava uhkaa EU-direktiivien alaisia suojelukohteita. Yhdistyksen mukaan Hanhikivenniemi on yksi tärkeimmistä maankohoamisen vuoksi suojelluista alueista, joiden säilymisestä Suomella on kansainvälinen vastuu.

Vastustajia huolestuttavat myös imagohaitat, ydinjätteet sekä vaelluskalojen ja muuttolintujen reittejä uhkaavat lauhdevedet ja voimalaitoslinjat.

Simon kunnanjohtaja Esko Tavia ja Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen sanovat olevansa tyytyväisiä päätökseen ja odottavansa rauhallisin mielin Fennovoiman päätöstä sijoituspaikkakunnasta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut