Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

SUVI ISOTALO - P.S. Maj'lle

RAULI KARJALAINEN

SUVI ISOTALO

P.S. Maj'lle

Sound of Finland Laulaja-lauluntekijä Suvi Isotalo on laajentanut toisella albumillaan ilmaisuaan esikoisen pehmeästä pianopopista eteerisiin, hetkittäin jopa uhkaaviin tunnelmiin. P.S. Maj'lle kiertelee raikkaalla tavalla pelon ja muutoksen teemojen ympärillä.

Avausraita Sitten tuli sade esittelee heti levyn vahvuudet. Neljän säkeistön rakenne kevyine variaatioineen seurailee tekstin fiiliksiä, eikä sävellystä yritetä väkisin painaa popmuotin läpi. Laakeat kitaraluupit ja syvälle uppoavat rautalankasoinnut kuljettavat muuten akustisesti soivan kappaleen dramaturgiaa upeasti.

Isotalo tulkitsee laulut pääosin tyynesti. Tämä jättää kuulijalle mukavasti tilaa kokea tunteita. Timo Kämäräisen kitarointi, sovitukset ja tuotanto ovat läpi levyn tyylikkään harkittuja. Temput tehdään kappaleiden ehdoilla, kikkailematta. Kokonaisuudessa on hienovaraista taiteellisuutta.

Kaikki sanat on tyylipuhdasta 1960-luvun elokuvallista poppia. Minä en lähde koskaan pois on pakahduttavan kaunis, lastenelokuvasävelmiä muistuttava tuutulaulu. Kaikessa levollisuudessaan siinä on myös jotain kipeää.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut