Tikarit ovat iskuvalmiina

Tommi Roimela

Tikarit ovat teroitetut, kansa on valmiina iskemään. Ja nyt siihen alkaa olla oikea aika.

Keihäskriisi on ilmeinen, turha sitä on millään selitellä. Sen sijaan, että höpötetään karsinnan kovasta tasosta ja suomalaisten tukevasta asemasta kansainvälisessä kilpailussa, olisi ruvettava näkemään metsää puilta.

Ennen Daegua toki havaittiin ilmiselvästi, että kisajoukkueeseen on yhä enemmän halukkaita kuin ryhmässä on tilaa. Ja on tietysti totta, että kahdeksanneksi paras suomalainen heittää todennäköisesti pitemmälle kuin muiden maiden kahdeksanneksi parhaat.

Mutta edellisellä ei ole mitään merkitystä, jos vain yksi mies selviää täpärästi finaaliin.

Nyt edessä pitäisikin olla avointa keskustelua, erilaisten heittäjäporukoiden klikkien purkamista ja pohdintaa Hannu Kankaan asemasta lajin päävalmentajana.

Höpöttää jokainen voi Ruotsi-ottelun jälkeisissä illanistujaisissa.

MIELENKIINTOISTA oli, että karsinnan klaarasi suomalaisista se, johon tikarit oli erityisesti suunnattu. Voin kuvitella, kuinka nimettömyyden suojassa sohivat internetin keskustelupalstojen friikit olivat jo miettineet iskulauseita valmiiksi itkijä-Antista.

Antti Ruuskanen onnistui kääntämään kohun omaksi voitokseen ja nautti kisatunnelmasta täysin siemauksin. Se toi karsinnasta onnistuneen tuloksen, mikä yllätti ainakin minut.

Ruuskanen varmisti jo oikeastaan nyt, että itkijä-Anttia ei koskaan syntynyt. Sen sijaan nettipuukottajat puhunevat koko kansan Terosta, joka sai kisamatkansa sen vuoksi, että hän on toiminut Jarmo Mäkelän vakituisena selänpesijänä.

Jälkiviisaus on toki helppoa, mutta kyllähän nimenomaan Tero Pitkämäen olisi pitänyt viheltää Lappeenrannan eliittikisoissa peli poikki. Kokenut heittäjä taisi itsekin tietää, että todennäköisesti hän heittää vain karsinnassa.

Sampo Lehtolan kohtalo olisi luultavasti ollut sama. Nyt vain emme sitä koskaan tiedä.

PAHINTAHAN liki täydellisessä katastrofissa oli, että eihän se yllätyksenä tullut. Suomalaisista vain Ari Mannion esitys oli odotuksia huonompi ja senkin voi hyvin selittää ensikertalaisen paineilla. Pitkämäki heitti kauden kuntonsa mukaisesti ja Ruuskanen suoriutui karsinnasta suorastaan miehekkäästi.

Daegun liki täyskatastrofiin päättynyt karsinta ikään kuin summasi suomalaisen keihäskauden. Välillä on ollut hankalaa ja ajoittain on mennyt hieman huonommin.

Tikarien teroittajien kannattaa kuitenkin vielä malttaa odottaa.

Antti Ruuskanen on kulkenut aivan poikkeuksellisen kiirastulen läpi. Mitali finaalista olisi jättiyllätys, mutta kummallisesta savolaishöpöttäjästä ei koskaan tiedä. Ehkä se kauden pitkä heitto tulee lauantaina.

Tikarit siis tuppeen. Ainakin vielä hetkeksi.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen urheilutoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut