Puhutaan rakkaudesta vihan sijaan

Anne Lius-Liimatainen

Rakkaudesta puhujia on pidetty "hihhuleina" tai "hippeinä". Itse en koe olevani kumpaakaan. Olen ihminen, joka liputtaa ymmärtäväisemmän yhteiskunnan puolesta. Rakkaus voittoon!

Tässä vastalause vihapuheille:

Sinä, joka painit itsetuntosi kanssa. Älä huoli. Asiat järjestyvät kyllä. Ole ylpeästi oma itsesi.

Sinä, joka olet riidoissa läheisesi kanssa. Heitä kirves kaivoon. Katkeruus ei ole taitolaji, sovussa eläminen on. Ole hyvä siinä.

Sinä, joka haukuit työtoveriasi tämän selän takana kovin sanoin. Keskity nyt johonkin rakentavampaan. Kehitä itseäsi positiivisempaan suuntaan. Vielä ei ole myöhäistä.

Sinä, joka aina valitat niistä koirankakoista. Älä huoli, sitä tavaraa tulee meistä kaikista. Myös sinusta. Hae vain reippaasti lapio ja pussi. Samalla voisit kerätä ne lasinsirut siitä sivusta.

Pressaehdokkaaksi lähtenyt Paavo on seitsemänkymmentä. Antaa olla. Seitsemänkymppisiä meillä on maa pullollaan, hienoa. Me suomalaiset elämme pitkään ja sitkeästi.

Sinä, joka väität maahanmuuton pilaavan Suomen. Harjoittele suvaitsevaisuutta, kyllä se siitä.

Sinä, joka näytit keskisormea Keskikadulla viime viikon torstaina kello 18.24. Ei se mitään. Sitä sattuu meille kaikille.

Ai niin, meinasi ihan unohtua: Kiitos Äiti ja Isä. Kaikesta.

Ja aviomiehelleni tiedoksi: jos pikkushoppailu piristi vaimosi päivää - iloitse hänen kanssaan. Kyllä se kaurapuuro ensi viikollakin maistuu, älä huoli.

Niin ja sinä, jonka mielestä tällä tekstillä voi pyyhkäistä tarpeiden jälkeen tai jota apinalaatikossa hymyilevä toimittaja ärsyttää suunnattomasti, ei se mitään. Sitäkin sattuu. Eteenpäin vain, loka ei tästä maasta lopu. Rakkaus uhkaa loppua.

Kirjoittaja on Jämsän aluetoimittaja, joka tykkää mielipidevaikuttajien halusta nujertaa vihapuhe.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut