Työtapaturma vai vain osa UB-showta?

Tommi Roimela

UB:n kasvot ilmestyvät stadionin isolle screenille ja yleisö alkaa huutaa. UB pullistelee vähän lihaksiaan ja yleisö jatkaa huutamista. UB tekee muutaman kummalliselta näyttävän käsiliikkeen ja yleisö yrittää huutaa vielä aiempaa kovemmin.

Ensimmäinen lähtöyritys. UB hyppää telineistä aivan liian aikaisin ja yleisö huokaisee syvään. Se ymmärtää, että toisessa lähtöyrityksessä UB ei ole mukana. UB ottaa paidan pois ja pälyilee ympärilleen.

Seuraavan lähdön voittaa Yohan Blake. Sitä tuskin muistaa muutaman vuoden päästä monikaan. UB on tähti - silloinkin kun tulee hylätyksi.

Kyynisyys iskee väkisinkin mieleen. Olikohan edes varaslähtö vahinko? UB:lle, loistavalle urheilijalle, MM-kisatkin ovat vain showta. Kun UB ei nyt pystynyt viihdyttämään huikeilla ME-tuloksilla, varaslähdön myötä hän on taas kaikkien huulilla.

Jos näin tapahtui, silloin show on mennyt liian pitkälle.

TOISAALTA pitää muistaa, että UB on yleisurheilulle todellinen kultakaivos, josta muut urheilulajit ovat kateellisia. Ja show - oli siitä mitä mieltä tahansa - on ilmeisesti jotain, mitä ihmiset kaipaavat.

UB on pelaajana taitava. Yleisön lisäksi hän osaa ottaa median. Lauantaina satasen 2. alkuerien jälkeen UB viihtyi eri televisioyhtiöiden haastatteluissa lähes tunnin. Kommentit olivat varmasti hauskoja, älyttömiä, ylimielisiä ja kenties joukkoon mahtui joku asiallinenkin lausunto. UB on hurmannut median niin, että en yhtään ihmettelisi, jos joku toimittaja kerjäisi UB:lta haastattelun yhteydessä nimikirjoitusta.

Joskus tuntuu jopa unohtuvan, että UB ei ole yleisurheilun ainoa supermies. Sunnuntaina radalla kävi myös David Rudisha, joka on kahtena viime kesänä ollut kiistatta UB:ta parempi urheilija. Hänen käyntinsä radalla ei herättänyt yleisössä juuri reaktiota. Rudisha ei ole shown pyörittäjä, ja häneltä ei saa hulluja lausuntoja. Siksi Rudisha on Rudisha ja UB on UB.

UB pyörittää showta ja yleisö tykkää. Ja hyvä niin.

Mutta. Toivottavasti varaslähtö ei ollut osa sitä.

KENTIES ei pitäisi aina olla niin hirvittävän kyyninen. Kenties UB:lle sattui ihan aito työtapaturma. Kenties UB osoitti kerrankin inhimillisyyttä, jota olen kaivannut silloin, kun UB on liikkunut radalla mullistavaa vauhtia.

Oli kyseessä sitten ylimennyt show tai aito työtapaturma, oli sunnuntai Daegussa varsin mielenkiintoinen.

Yksi vain harvoin hävinnyt supertähti hylättiin. Toinen ei-koskaan kympillä häviötä kokenut keskeytti.

Siinä lienee aivan riittävästi showta yhdelle illalle.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen urheilutoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut