Yliopisto nousi kahden A:n luokkaan

Jorma Rahkonen

Valtioiden luottoluokitusten muutokset ovat heilautelleet taloutta tänä kesänä. Pörssikurssit ovat romahtaneet ja epävarmuus tulevaisuudesta vaivaa joka puolella.

Luottoluokituksessa kolme A:ta on kova saavutus, mutta Jyväskylän yliopistosta on tullut vasta AA-luokan yliopisto, kun yliopiston hallitukselle maksetaan Suomen yliopistojen suurimpia palkkioita. Siis akateeminen ja ahne.

Kolmas A yliopiston luottoluokitukseen voitaisiin antaa avoimuudesta (tämä oli pakinaan kuuluva pakollinen vitsi).

PUTOAVIEN pörssikurssien aikana ollaan taas siinä tilanteessa, että limsan tai oluen ostaminen kaupasta olisi ollut parempi sijoitus kuin joidenkin firmojen osakkeiden osto viime talvena tai vaikkapa vuosi sitten.

Esimerkiksi Tiimarin osakkeen arvo on pudonnut vuodessa noin 78 prosenttia perjantain iltapäivän kurssin mukaan. Eli tonnin osakesijoituksesta on jäljellä noin 220 euroa, vaikka kaupankäyntikuluja ei otettaisi huomioon.

Jos tuhannella eurolla olisi vuosi sitten ostanut 1 010 puolentoista litran pulloa 0,99 euron hintaista tarjouslimsaa, sijoituksesta olisi saanut pullopantteina 404 euroa. Tuhannella eurolla olisi saanut viisikymmentä 19,99 euron hintaista 24 tölkin olutsalkkua eli 1 200 oluttölkkiä. Niistä saisi panttirahaa 180 euroa.

Tuommoisten määrien juominen voi tietysti ajan mittaan tuoda ihan muunlaisia kuluja.

TALOUSVAIKEUKSISSA kamppaileva JJK aiheuttaa nykyään runsaasti ylimääräisiä sydämentykytyksiä katsojille, vaikka joukkueen kausi on ollut kokonaisuudessaan mainio.Vai onko tämä taas niitä ylimarkkinointimies Joni Vesalaisen temppuja?

Hän tietysti yrittää saada nitrojen tai jonkin verenpainelääkkeen valmistajan tai maahantuojan JJK:n sponsoriksi.

KESKI-SUOMEN tv-uutisilla oli viime viikolla todella mielenkiintoinen lähetys. Kuvanauha pyöri ja toimittajan kommentit studiosta kuuluivat haastattelun päälle. Niitä tuli kuunneltua tarkemmin kuin haastattelua. Moniäänistä journalismia siis.

Mutta miksi Yle sensuroi historiaa? Lähetyksessä kuulunut ylimääräinen (ja viaton) sanailu siivottiin Yle Areenassa.

KRISTILLISDEMOKRAATTIEN on ollut vaikeaa löytää omaa uskottavaa presidenttiehdokasta, kun Paavo Lipponenkin (sd.) ilmoittautui kisaan.

Kansa pääsisi valitsemaan Saulin ja Mooseksen välillä ilman kristillistenkin ehdokasta.

Kirjoittaja on taloustoimituksen esimies.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut