Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, Osa 2

KAISA HILTUNEN

HARRY POTTER JA KUOLEMAN VARJELUKSET, OSA 2

(HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS - PART 2)

Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 on päätöstarinan ehdottomasti parempi puolikas ja komea päätös saagalle. Harry Potter palaa Tylypahkaan, josta tulee dramaattisen sodan näyttämö. Kaikki on pelissä ratkaisevassa taistelussa, jossa Harry joutuu henkilökohtaisesti vastatusten Voldemortin kanssa.

Harry Potter -saaga on muuttunut vähitellen synkemmäksi. Kymmenen vuoden takaisista murrosikäisten seikkailuista on siirrytty painostavaan, kauhuelokuvamaiseen tunnelmaan. Siinä missä Kuoleman varjelukset, osa 1 tuntui ontolta ja tekniseltä spektaakkelilta, niin nyt keskitytään henkilöhahmoihin ja heidän välisiin suhteisiin. Kaikki keskeiset hahmot ovat taas mukana ja ympyrä sulkeutuu.

Harryn ja velhomaailman suhteesta paljastuu uusi asia, mikä tuo lopun tapahtumiin suorastaan viiltävän jännitteen. Olen aina pitänyt Harryn hahmoa tylsänä ja ihmetellyt, miten sarjan päähenkilö voi olla niin väritön. Jopa kovimpien koettelemusten äärellä Harry säilyttää tyyneytensä.

Päätösosa on kerronnallisesti kuitenkin vetävä ja tapahtumiltaan rikas. Elokuva on tumma ja vaikuttava, hetkittäin jopa pysähdyttävä.

Ohjaus: David Yates. Pääosissa: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Alan Rickman ja Ralph Fiennes. Tyylilaji: seikkailu (K11).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.