Millainen urheilija huippukuntoinen Nokia olisi?

Jorma Rahkonen

Nokia teki taas huipputuloksen vuoden kolmannella neljänneksellä. Kun suomalainen tuloskunto on on näin vahvaa, kuvitellaan millainen urheilija Nokia olisi.

Nokian arvokilpailumenestyksestä ei olisi varmuutta, mutta osakilpailuihin perustuvissa cupeissa ja MM-sarjoissa se menestyi luotettavan tasaisesti. Vain Amerikan osakilpailu olisi sille tuskallinen vuodesta toiseen - suoritus jäisi "teen parhaani, katsotaan mihin se riittää" -tasolle, mutta muuten se kulkisi voitosta voittoon. Jos Nokia olisi urheilija, se olisi kuin Samppa Lajunen oli yhdistetyssä parhaimmillaan.

Amerikan osakilpailut tuottaisivat vaikeuksia myös metsäjätti Stora Ensolle, joka on vieraalla mantereella sortunut ylimielisiin suorituksiin. Stora Enson saavutukset Amerikassa olivat samaa luokkaa kuin Tony Halmeen ammattilaisnyrkkeilyssä. Paljon puhetta, mutta vähän tuloksia.

M-real puolestaan on kuin keihäänheittäjä Paula Tarvainen - joskus näyttää lupaavalta, mutta sitten tulee pitkän aikaa paljon huonompia suorituksia.

Amer on kuin alppihiihtäjä Tanja Poutiainen. Välillä irtoaa huippusuorituksia ja välillä vaisumpia, mutta kestohymy pitää.

Teknisten tekstiilien toimittaja Tamfelt muistuttaa tennispelaaja Jarkko Niemistä. Rahaa kertyy, mutta pörssin kärkisakkiin ei ole asiaa.

Jätän lukijoiden mietittäväksi, mikä yritys on kuin Matti Nykänen. Vauhtia, julkisuutta ja vastoinkäymisiä riittää, mutta lopulta mäestä hypätään.

TOIMITTAJIA SYYTETÄÄN usein siitä, että he valitsevat kansanedustajat etukäteen ja muutenkin vaikuttavat päätöksentekoon. Oma vaikutusvaltani on ulottunut laajimmillaan siihen, että olen joskus saanut lehtijutullani siirrettyä vuosia väärässä paikassa olleen kyltin pois. Vai oliko sekin tapaus pelkkää sattumaa?

Keski-Suomen kauppakamarissa toimittajien päätösvaltaan sentään uskotaan. Kauppakamarin palvelu- ja aluerakennevaliokunnan lehdistötiedotteessa todettiin keskiviikkona, että "valiokunnan tehtävänä on huolehtia siitä, että tiedotusvälineillä on analyyttistä tietoa riittävästi ja monipuolisesti maakunnan päätöksenteon pohjaksi".

Jes, saamme analyyttistä tietoa ja voimme kerrankin tehdä päätökset!

LENTOYHTIÖ SAS pitää aiempaa tukevampia matkustajia mahdollisena turvallisuusriskinä. Voisiko tukevien matkustajien palvelusta myyntivaltin?

Jyväskylän ja Helsingin lentovuorot kaipaavat tunnetusti lisää matkustajia. Ei muuta kuin myymään matkapaketteja tukeville ruotsalaisille.

VALITTUJEN PALOJEN kanta-asiakkaaksi pääsy on helppoa. En ole koskaan tilannut yhtiöltä mitään, mutta tänä syksynä on harva se viikko ropissut kanta-asiakaspostia.

Kun me kanta-asiakkaat olemme näin huonoja asiakkaita, kuinkahan huonoja ostajia ovat Valittujen Palon ihan tavalliset asiakkaat?

EKOAGENTIT yrittävät opastamalla vähentää jätteiden määrää Jyväskylässä. Maikkarin Leijonan kitaa katsellessa tuntuu, että myös egoagentit olisivat tarpeen - vähentämään valtavaa itseriittoisuuden määrää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.