Hippoksen guru vai robottien ohjelmoija?

Ilkka Kulmala

"JYP tallasi miinaan."

"Hippoksen uusi guru."

"Robottikiekon messias."

"JYP:stä tulee voittava joukkue."

Tosi hauskaa. Siihen hetkeen, kun RD:ksi ristitty Risto Dufva luotsaa JYP:iä ensimmäisen kerran SM-liigaottelussa, on tästä hetkestä aikaa seitsemän kuukautta. Silti monet seuran ystävät ja vihamiehet tietävät jo tasan tarkkaan, miten projektissa käy.

Toisten mukaan hyvin hyvin, toisten mielestä hyvin huonosti.

Erityisen happamia kommentteja on kantautunut Oulun suunnasta. Dufva valmensi Kärppiä lähes yhden kauden, yhdeksän vuotta sitten. Silloin Kärpät voitti I divisioonan runkosarjan, mutta ajautui play off -karkeloissa vaikeuksiin Jyväskylän Diskoksen kanssa. Kun Diskos oli käynyt pyöräyttämässä Kärpät Raksilassa 4-3 ja siirtynyt ottelusarjassa 2-1-johtoon, Juha Junnon mitta täyttyi. Dufva sai lähteä, Kari Heikkilä tuli tilalle.

Noiden tapahtumien ja tuon kauden tuoksu ei ole vieläkään haihtunut Dufvan takin liepeistä. Hän edustaa oululaisille ja vähän muillekin valmentajaa, jonka joukkueet pelaavat aina ja ikuisesti tylsää ja konemaista puolustuskiekkoa.

Siitä on siis yhdeksän vuotta, noin 3 200 päivää. Ja mitä Dufva itse sanoikaan viime maanantaina, tuoreena JYP:n miehenä.

"Ajatukseni jääkiekkoilusta muokkautuvat joka ikinen päivä...."

Spekulointi on aina kivaa leikkiä (itsekin sitä aktiivisesti harrastan), mutta olisikohan tässä tapauksessa syytä odottaa edes sitä ensimmäistä harjoitusottelua ennen kuin latelee yhtälöstä Dufva-JYP kiveen hakatun tuomionsa.

Sillä se millä tavalla ja millaisin tuloksin Dufva tulee JYP:iä peluuttamaan on oikeasti arvoitus niin nyt kuin vielä puolen vuoden päästäkin. Varmaa on ainoastaan se, että jotain tapahtuu ja jokin muuttuu. Saapuuhan Hippokselle jatkamaan yliopistomiesten työtä vanha kunnon lihamestari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.