Vuosi, jolloin palstanpitäjä havaitsi olevansa pahanilmanlintu

Tuomas Heikkilä

Koskapa tänäinen palsta on vuoden viimeinen, on syytä luoda katsaus hiljalleen maillensa nilkuttavaan nollakasiin. Vuoden viimeinen siksi, että viikon kuluttua on tapaninpäivä, jolloin lehti ei ilmesty ja kahden viikon kuluttua vedellään nollaysiä jo ihan kybällä.

Palstanpitäjä aloitti vuoden muuttamalla Jyväskylästä Espooseen. Entisen kotikaupunkinsa urheiluelämään hän näkee sillä olleen ainoastaan positiivisia vaikutuksia. Palstanpitäjän muutosta ehti kulua reilut yhdeksän kuukautta, kun ihme tapahtui.

Hullun urheilun lukijain likaisen mielikuvituksen tuntien joku ajattelee nyt ihan jotakin muuta, mutta ehei. Hyi! Nyt on kyse JJK:n noususta jalkapallon Veikkausliigaan. Eikä siinä vielä kaikki. Kun palstanpitäjä karisti Jyväskylän tomut jaloistaan, JYP:stä tuli hetkessä jääkiekon SM-liigan tulikuumin joukkue.

Tänä syksynä hurrikaanipaidat ovat olleet niin musertavan ylivoimaisia, että se suorastaan latistaa jo sarjan mielenkiintoa.

Henkisenä jyväskyläläisenä palstanpitäjä riemuitsee edellä mainittujen urheiluyhtiöiden menestyksestä, mutta samalla hän tuntee olevansa jonkinlainen pahanilmanlintu.

Siitä hänen mieleensä muistui muuan yleisönosastopalaute kesäkuulta 2006. Nimimerkki "Kansalainen" tekstiviestitti seuraavaa: "Kiivas Herra koettelee ihmisiä kauheilla vitsauksilla - meillä Keski-Suomessa niitä ovat: Laatikainen, Hermunen, Raimor ja T. Heikkilä".

No, yksi on joukosta poissa, palstanpitäjää siellä ei näy. Paitsi vähän väliä JYP:n peleissä ja muutenkin aina silloin tällöin.

Päättyvä vuosi sisälsi myös eräitä legendaarisia lausahduksia, joista osa päätyi myös tälle palstalle. Muistatteko, kuka totesi seuraavaa: "Johonkin se katsekin on pantava, jos samaan hissiin hyppää naisedustaja tai avustaja rinnat törröllään ja kolme ylintä nappia auki."

No sehän oli Jääkiekkoliiton puheenjohtaja, ex-kansanedustaja ja rautakansleri Kalervo Kummola, joka puolusti entisiä edustajatovereitaan kevättalven ahdis- ja tuijottelukohussa.

Formulapilotti Heikki Kovalainen ei puolestaan vähästä hätkähdä: "Tuntuu siltä, että äijää on vähän ravisteltu", arveli Kovalainen ajettuaan keväällä Barcelonassa seinään kahtasataaneljääkymppiä.

Rokkikukko Pate Mustajärvi otti kesällä kantaa olympialaisten järjestämiseen Pekingissä:

"Vituttaa koko Pekingi, saatana! Mitä vittua semmoseen paikkaan mennään mitään tekemään?"

Palstanpitäjän oma kontribuutio asiaan oli muutamaa hetkeä aiemmin seuraava laulunpätkä:

"Soihtu sammuu, kisatuli nukkuu, tuli nukkuu.

Kiinan varjoon ihmisoikeus hukkuu, oikeus hukkuu.

Tip-tap, tip-tap, tipe-tipe, tip-tap, tip, tip, tap!

Kinkkijoukko hiipii varpahillaan, varpahillaan.

Kiduttamaan munkkii alle sillan, alle sillan."

Tuotahan kelpaakin näin joulun aikaan lauleskella.

Eipä siis muuta kuin kuin hyvät joulut ja uudetvuodet. Pitäjä palaa palstalle jälleen ensi vuonna, jos Luoja ja Pänkä suovat.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja. Palstalla ihmetellään urheilumaailman omituisuuksia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut