Jos kansa ei tule puolueen luo, puolueen on mentävä kansan luo

Seppo Pänkäläinen

Pisti silmään vasemmistoliiton puoluejohdon uho muuttaa linjaa sellaiseksi, että äänestäjät kiinnostuisivat puolueesta. Kaikesta näkee, että valta tekee sokeaksi. Eikö juuri puoluepolitiikassa olisi loogista ajatella, että puolueella on asioista näkemys, josta äänestäjät sitten joko pitävät tai ei. Ei ihme, jos äänestäjien on vaikeaa erottaa puolueita toisistaan.

??? Miten hallitus muistaa sairaaloiden ensiapuklinikoita? Elvytyspaketilla.

Pekka Tammilehto alias Topi Sorsakoski kaahasi poliisin tutkaan nelostiellä Heinolassa. Samalla hän jäi kiinni rattijuoppoudesta. Tämä kaikki tapahtui puoli kolmelta iltapäivällä. Sorsakoski kertoi poliisille nauttineensa alkoholia edellisenä päivänä. Jäljelle jää vain yksi kysymys. Mistä ihmeestä saa sellaista viinaa, jonka vaikutus kestää noin kauan?

??? Miten Uudessa Jyväskylässä säilyy kuntabalanssi? Kun yhdistetään teuraaksi meneviä nautakuntia, niin samalla hajotetaan lautakuntia.

Elämän suuria paradokseja on Suomessa viime aikoina käyty vankila-keskustelu. Poliisia huolestuttaa hallituksen suunnitelmat sulkea vankiloita. Siviiliväestöä taas on huolestuttanut jo pitkään se, ettei kaikkia vankiloita enää suljeta vaan avovankeinhoito lisääntyy.

??? Mitä kertoi Oulussa luennolla opiskeluunsa liittynyttä tietoa kirveen kanssa vaatinut opiskelija poliisikuulusteluissa? Tässä yliopistossa ei saa tietoa kirveelläkään.

Sairauslomalla oleva mäkihyppääjä Janne Happonen pääsi teleyhtiö Soneran nuorten lahjakkuuksien rahalistalle, vaikka hänellä juuri nyt onkin jalka poikki. Teleyhtiö perusteli miehen valintaa sillä, että myös Soneralla on usein yhteys poikki.

??? Kenellä on paras suksee SAK:n puheenjohtajavalinnassa? En tiedä, mutta Lauri Lylyn täytyy olla vahvoilla.

Turun ja Helsingin välinen E18-moottoritie vihitään käyttöön vasta keväällä, vaikka tieosuuden pitäisi jo olla auki. Koska tiehanke on neitseellinen, se on näissä vihkiäisissä ilmeisesti morsian. Sulho taas lienee Tiehallinto, jolla homma tuntuu kestävän. Toivottavasti morsian jaksaa odottaa. Tällä E18-tiellä vain hääyö on K18.

??? Mitä kysyy hidastelevalta toimitukseltaan Kanavan-lehden uusi päätoimittaja Ville Pernaa? Mikä maksaa?

Jos saisi sanoa, että sitä saa mitä tilaa, niin nyt voisi olla sen paikka. On nimittäin selvinnyt, että pikavippifirmoja on huijattu. Petoksissa käytettiin väärennettyjä ajokortteja, joilla avattiin kännykkäliittymiä ja pankkitilejä uhrien nimiin. Sen jälkeen haettiin tekstiviesteillä pikaluottoja, jotka ohjattiin pankkitileille. Osoitteistoissa on käytetty mm. autiotaloja. Jännä nähdä, minkä pikavippiyhtiön toimari ensimmäisenä antaa haastattelun, jossa toteaa, että heidän toimintaansa ei liity kuluttajan kannalta minkäänlaista riskiä...

??? Mikkelin hiippakunnan piispa on muuttanut eräitä käytäntöjä Imatran kirkkoherra -tapauksen jäljiltä? Hän päättää piispantarkastukset seurakunnissa nyt sanomalla: Pirä ittes miehenä!

Jyväskylän Matkakeskuksessa kuultua: Pikavuoro Lahteen kulkee reittiä Jämsä, Kuhmo ja Vääksy. Taisi olla ns. kiertoajelu...

??? Mitä eroa on ranskalaisella, poliisia purreella seitsenottelija Eunice Barberilla ja mäkihyppääjä Harri Ollilla? Ranskan poliisi luonnehti Barberia kuulemma kannibaaliksi, kun taas Olli pysäytettiin aikoinaan boolikännistä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut