Tämä pakina on median vika

Seppo Pänkäläinen

Kun pääministeri joutuu setvimään naisasioitaan oikeudessa, se on median vika. Kun seurakunnat menettävät jäseniä ja kirkonpenkit tyhjenevät, se on median vika. Kun nykyhiihtäjät kärsivät vanhempien hiihtäjien toilailuista, se on median vika. Ja kun Suomessa Nato-keskustelu on junnaavaa näpertelyä, vaikka hallitus ja eduskunta tekevät kaikkensa avoimen, rakentavan ja asiallisen Nato-keskustelun ylläpitämiseksi, se on median vika. Kevään suurista uutisista vain Nokian vesivahinko ei ole ollut median syy. Sen aiheuttivat auringon mustat pilkut.

??? Miksi Panu Laturi on erinomainen (vihreiden) puoluesihteeri? Mikä tahansa puolue olisi onnellinen puoluesihteeristä, josta saa virtaa ja joka kestää isältä pojalle.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ehdottaa, että sairaanhoitopiirit tai kunnat ryhtyisivät perustamaan lääkäripankkeja. Minusta ajatus on huono. Jokainenhan meistä tietää, että pankit ovat kiinni aina silloin, kun tarve on suurin. Ja niissä, jotka ovat auki, on aina pitkät jonot. Sampo Pankin käyttäjät eivät lisäksi saisi koskaan reseptillä lääkkeitään, kun Ottomaatit olisivat jumissa ja verkko nurin. Ja sitä paitsi lääkäriksi valikoituisivat vain miehet, jotka ovat joko Ottoja tai Panuja.

??? Mitä osa pankkiasiakkaista harrastaa nykyisin Ottomaatilla? Sammon taontaa.

Poliisi otti kiinni useita aktivisteja, jotka protestoivat viikolla Helsingissä erään huoltamon palmuöljydieseliä vastaan. Osa aktivisteista oli pukeutunut gorillaksi. Kimi Räikkönen kiistää osallisuutensa.

??? Miksi Saddam Hussein otti tyynenä vastaan hirttotuomionsa? Hän oli koko ikänsä pelännyt kuolevansa aidsiin.

Hiihtoliitto ja opetusministeriö ovat osoittaneet oikeuslaitokselle tavan säästää. Hiihtoliitossahan Jari Piirainen tutki Jari Piiraisen ajan dopingkäytäntöjä. Ja yllätys, yllätys; ei löytänyt mitään tuomittavaa. Samalla tavalla oikeuslaitos voisi säästää kalliiden tuomareiden, asianajajien ja lautamiesten kustannuksissa, kun rikoksesta epäillyt tutkisivat omat tekemisensä.

??? Mitä voidaan sanoa Toivo Sukarin rakennushankkeista? Hänellä on idea jos toinenkin parkissa.

Sarjassamme omituisia uutisia on taatusti seuraava. Tanssin tiedotuskeskuksen mukaan suomalainen tanssi keräsi viime vuonna ensi kertaa puoli miljoonaa katsojaa. Tietoa voi pitää vähintäänkin käsittämättömänä, sillä pelkästään Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa katsoi viikonloppuna yli miljoona!

??? Mikä on Franz Krugerista parasta jääkiekossa? Pitkä kiekko.

Verohallintoa ravistelee seksiskandaali, jossa ylimpään johtoon kuuluvat mies ja nainen saatiin ns. rysän päältä kiinni. Pahimmillaan seurauksena virassapanosta voi olla viraltapano sekä virkavirheessä käytettyjen vehkeiden menettäminen valtiolle.

??? Miksi pääministeri Matti Vanhanen toivoo, että Susan Ruusunen olisi ollut aito prinsessa eikä vain pääministerin morsian? Prinsessan huonon käytöksen hovi tuomitsisi, morsiamesta en tiedä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut