Mikä on, kun ei oma kelpaa?

Rai Suihkonen

Uteliaisuus vei voiton ja ajaa hurautin lauantaina Laukaaseen ihmettelemään peruskorjattua ja osin uuttakin yläkoulu-lukiota, jonka pulpetteja itse kulutin kuusi vuotta 1990-luvun taitteessa.

Kun astuin vihkiäisjuhlapäivänä koulun pääovesta sisään, olin heti hukassa ja häkeltynyt mutta samalla positiivisesti yllättynyt; niin paljon uutta ja modernia tilaa, pintaa ja kalustetta.

Kaikista suurimman vaikutuksen teki mediateekki, huone, jossa oppilaat futuristisessa miljöössä tekivät tietokoneilla kaikkea sitä, mistä me muut 20 vuotta sitten emme osanneet edes uneksia.

Fysiikan ja kemian luokkien testaustilatkin jäljittelivät hyvin oikeaa laboratoriota valkotakkisine "pikkututkijoineen."

Ja jos olivat entisajan liikuntatunnit pakkoulkoiluineen yhtä... sanonko mitä... niin toisin on nyt. Modernimpaa liikuntasalia saa hakemalla etsiä. Koululla on jopa oma volttimonttu hyvin varustellusta kuntosalista puhumattakaan.

JOS ET vielä hoksannut, paljastan sen nyt: tämä on kolumniksi verhoiltu mainos Laukaan lukiosta. Kyseistä koulua käyneenä en suinkaan ole jäävi vaan mitä parhain kertomaan, kuinka hyvän ympäristön se nykyään tarjoaa laukaalaisille isänmaan toivoille. Ikävää vain on, että he eivät sitä itse tajua.

Tuoreessa Laukaa-Konnevesi-lehdessä lukion rehtori Arja Paakkinen kertoo syvästi pettyneenä, että tänä keväänä vain 52 laukaalaista ysiluokkalaista haki ensisijaisesti omaan lukioon.

Viime syksynä Laukaan lukion aloitti 82 oppilasta, ja satakin uutta mahtuisi.

Terveiden ja toimivien tilojen lisäksi nykyiset lukiolaiset arvostavat koulun tarjoamaa laajaa kielitarjontaa ja yrittäjyyspainotusta. Opetusryhmät ovat myös kohtuullisen kokoisia ja opettajat päteviä.

Toki taustalla vaikuttaa ikäluokkien koon vaihtelu ja ammattiopintojen suosion kasvu.

Silti voisiko joku ystävällisesti vääntää rautalangasta, miksi oman kunnan lukio ei kelpaa laukaalaisnuorille?

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen uutistoimittaja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut